Ismét lemészárolták a bálnákat Feröernél

2018. augusztus 17.

Hírek

Megrázó fotósorozatot készített egy 22 éves cambridge-i diák, Alastair Ward a feröeri Sandavágu öbölben zajló hagyományos és értelmetlen bálnavadászatról.

Évi százezer delfint és bálnát mészárolnak le

2018. július 31.

Hírek

Az Animal Welfare Institute, a Whale and Dolphin Conservation és a Pro Wildlife állatvédő szervezetek közös jelentésükhöz több mint 300 tudományos tanulmányt, valamint szemtanúk és újságok beszámolóit értékelték ki. Az eddig véltnél jóval több, világszerte százezer delfint és kisebb bálnát ölnek meg évente állatvédők becslése szerint.

Tömegmészárlás a pálmaolaj miatt

2018. február 16.

Hírek

Több mint 100 ezer orangutánt öltek meg Borneón 16 év alatt. A Current Biology című szaklap friss számában publikált tanulmány készítői szerint a szám elképesztő. A pálmaolaj és a nyersanyagok iránti igény változatlan, a hatóságok tétlenek.

Az ENSZ történelmi jelentőségű határozatot fogadott el az orvvadászat ellen

2015. augusztus 4.

Hírek

Mivel a vadon élő fajok elleni bűnözés, a korábbiaknál súlyosabb mértékben fokozódott, az ENSZ egy történelmi jelentőségű határozatot fogadott el, melyben arra kéri az országokat, hogy tegyenek meg mindent az orvvadászat és a vadon élő fajok illegális kereskedelmének megfékezéséért.

Elvtársi tigris horror

2014. március 29.

Hírek

Tigrisek legyilkolásával szórakoztatták a felső tízezret. A nagyragadozókat egy-egy szűk ketrecben, áramütéssel végezték ki üzletemberek és politikusok kedvéért. Volt testrészük, amelyet fel is tálaltak.

Taijii delfinmészárlás: a horror hajnalban kezdődik

2013. augusztus 26.

Hírek

A horrorisztikus taijii delfinmészárlás halott és rabszolgává igázott áldozataira emlékezve tiltakozunk a 2013. szeptember 1. és 2014. február 28. között tervezett, szégyenletes delfinmészárlás és a hozzá kapcsolódó delfinrabszolgatartó-iparág ellen, amiknek semmi létjogosultsága nincs a XXI. században!