Önálló klímaügyi és csúcsminisztériumra van szükség!

2020. február 22.

Hírek

Az LMP megdöbbenéssel áll Palkovics László miniszter kijelentése előtt, miszerint Magyarországnak nincs szükség a környezetvédelem kiemelt szintű képviseletére. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy kezdjen felelősen gondolkodni és támogassák az LMP önálló zöld minisztérium felállításáról szóló javaslatát.

A környezetügy helyzetében is Európa szégyene lettünk

2019. november 19.

Hírek

A jogszabályok száma olyan ütemben növekszik, hogy szinte lehetetlen követni és betartani őket – panaszkodnak a honi vállalatok. Bár világszerte – így Magyarországon is – számos törvény és más szabályozás születik a környezetvédelem területén, ezek gyakorlatba való átültetése nem valósul meg hatékonyan. A szabályok pedig önmagukban sajnos nem javítanak a környezet állapotán.

Tovább gyengítik az állami zöld szférát

2016. január 22.

Hírek

Júliustól 13 állami intézmény jogutód nélkül, és 60 háttérintézet jogutóddal szűnhet meg, beleolvadva a fenntartó minisztériumba, amennyiben a kormány elfogadja Lázár János tervezetét. Nem lesz pl. önálló meteorológiai szolgálat, Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség. A vs.hu megszerezte a likviditási lista tervezetét. Nem bántják viszont a botrányos Klebelsberg Intézményfenntartó Központot.

Formálódik Orbán harmadik kormánya

2014. május 10.

Hírek

Amint ma délután Orbán Viktor leteszi a kormányfői esküt, a Fidesz beterjeszti a parlament elé a leendő minisztériumi rendszert felvázoló törvénytervezetet – tudta meg az Origo. Minden fejlesztési pénz, valamint a kormányzaton belüli szakmai és szakmapolitikai irányítás Lázár János kezébe kerül. 3 tárca neve és feladata változik, csak Németh Lászlóné nem lesz kormánytag.

Környezetvédelem: lefokozás után kasztrálás

2014. április 19.

Hírek

A Fidesz–KDNP választási győzelme után azok a jóslatok látszanak beigazolódni, amelyek szerint az új Orbán kormányban a maradék integritását is elveszíti a környezet- és természetvédelem. Az ágazat jelentősebb gazdaságbefolyásoló hatással bíró részeit szétosztják a minisztériumok között, a vidékfejlesztési tárcánál legfeljebb a nemzeti parkok felügyelete marad.

Önálló zöldminisztériumot kérnek Orbántól a civilek

2014. április 16.

Hírek

Országos zöld civil szervezetek levélben kérik Orbán Viktort, hogy az új kormányzati struktúrában erősítse meg a környezetügyet és állítsa vissza a környezetvédelmi tárca egységét és önállóságát.

25 év zöld szemüveggel

2013. április 21.

Hírek

A hazai környezetügy elmúlt negyedszázadának tényeit és adatait gyűjtötte össze Faragó Tibor. Az elsőként most a greenfon publikált tanulmányban a hazai előzményekről, és a nemzetközi háttérről is olvashatunk. Hasznos olvasmány- nemcsak a Föld Napja apropóján.