Minden madár megsínyli a klímaváltozást

2019. július 26.

Hírek

A madarak különböző stratégiákkal képesek alkalmazkodni a klímaváltozáshoz, tempójával azonban nem tudnak lépést tartani. Így akár az olyan alkalmazkodóképes fajok is, mint a széncinege, a füsti fecske és a szarka is veszélyeztetetté válhatnak hosszútávon.

A Fehér Ház továbbra is klímaszkeptikus

2018. november 24.

Hírek

A klímaváltozás már hatást gyakorol az amerikai és a világgazdaságra – állítja egy több amerikai minisztérium és kormányzati szervezet által készített jelentés. A Fehér Ház pontatlannak minősítette a tegnap nyilvánosságra hozott anyagot.

Bízhatunk-e a negatív emissziókban?

2017. december 28.

Hírek

Az éghajlatvédelemben emissziónak nevezzük az üvegházhatású gázok (ühg-k) kibocsátását a levegőbe. A negatív emisszió pedig ennek az ellentétje: a korábban kibocsátott ühg-k kivonása a levegőből. A politikai tétlenség miatt kerültek napirendre a negatív emissziók

Éghajlatváltozás: mentés másként?

2015. augusztus 25.

Hírek

Ma már mindenki biztos benne, hogy jövőre megsülünk, de ha mégsem, akkor elvisz az ár, vagy jégpáncél ejt foglyul bennünket. Az időjárási csapások a címlapokra kúsztak; naponta halljuk, hogy jó, ha hozzászokunk a szélsőséges időjáráshoz és beletörődünk, hogy árvizek, szélviharok, ónoseső, vagy éppen méteres tavaszi hó keserítik meg az életünk.

Livestock and Climate Change- regionális képzés és műhelybeszélgetés

2014. október 27. - 2014. október 31.

Helyszín: Budapest, Gödöllő

Programok

Szíves figyelmükbe ajánlom a 2014. október 27-31. között a Szent István Egyetemen és Budapesten megrendezendő "Livestock and Climate Change" regionális képzést és műhelybeszélgetést, amelyet az EU FP7-es keretprogramjának AnimalChange című projektje szervez.  A három napos képzés során a jelentkezők a klímaváltozás állatállományra gyakorolt hatásával ismerkedhetnek meg, illetve adaptációs és mitigációs stratégiákat sajátíthatnak el. A műhelybeszélgetés… Tovább »