Mississippi tarajosteknős a Tisza partján

2023. augusztus 25.

Hírek

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szerint a Tisza szolnoki szakaszán találtak rá az eddig csak otthon tartott teknősfaj „kivadult” példányára, a mississippi tarajosteknősre. Előfordulása sok kérdést vet fel a szakértőkben.

Teknősbébit lakmározó varjú

2018. április 7.

Hírek

Ritka pillanatot kapott lencsevégre a budapesti Feneketlen-tónál Halpern Bálint. Így ritkítja a mocsári teknős szaporulatot egy dolmányos varjú.

A Pilisi Parkerdőben megtelepedett a mocsári teknős

2017. augusztus 10.

Hírek

Idén tavasszal és a nyár első felében több erdei kistóból is mocsári teknősök egyedei kerültek elő. Az egyetlen, Magyarországon őshonos teknősfaj eddig csak elvétve fordult elő a Pilisben és a Visegrádi-hegységben, így az aranysakál, a fekete gólya és három új denevérfaj után még egy fontos faj telepedett meg a Budapesthez közeli örökerdőkben.

Tájidegen teknősfajok eltávolítása a Naplás-tóból

2015. december 15.

Hírek

A megunt házi kedvenceket a gazdik gyakran a lakóhelyükhöz közeli tavakba engedik ki. Ez amiatt problémás, mert a tájidegen teknősfajok konkurenciát jelentenek az őshonos mocsári teknősöknek. 2015-ben több szervezet összefogott, hogy begyűjtsék és állatkertbe szállítsák a Naplás-tó idegenhonos teknőseit.

Íme a budapesti rekorder ékszerteknős – 2,8 kiló

2015. május 29.

Hírek

Rekordméretű ékszerteknőst fogtak be a budapesti Naplás-tóban, ahol hetek óta folyik a csapdázásuk. A cél, hogy az Amerikából behurcolt fajok eltávolításával visszaadják eredeti élőhelyét az őshonos mocsári teknősnek.

Teknős-nap a Naplás-tónál

2012. április 28.

Hírek

A WWF Magyarország egyetlen őshonos teknősfajunk védelmében Mocsári Teknős Napot tartott a Naplás-tónál. A mocsári teknős védelmi program egyik mintaterülete tegnap egy új ismeretterjesztő táblával is gazdagodott, melyet diákok részvételével avattak fel.

Mocsári teknős nap

2012. április 27.

Helyszín: Budapest, XVI. kerület, Naplás-tó

Sajtótájékoztatók

Minden érdeklődőt szeretettel várunk Budapest legnagyobb tavához, ahol leleplezzük a tó bejáratnál felállított új információs táblát és megismerkedhetnek Magyarország egyetlen őshonos teknősfajával.

Mocsári teknős nap

2012. április 27.

Helyszín: Naplás-tó

Programok

A WWF Magyarország szeretettel meghívja Önt a Naplás-tónál megrendezett MOCSÁRI TEKNŐS napra Időpont: 2012. április 27., péntek de. 10 óra A sajtótájékoztató és találkozó helyszíne: Budapest, XVI. kerület, Naplás-tó Minden érdeklődőt szeretettel várunk Budapest legnagyobb tavához, ahol leleplezzük a tó bejáratnál felállított új információs táblát és megismerkedhetnek Magyarország egyetlen őshonos teknősfajával. . Program: 09.45 –… Tovább »