Civilek tiltakoztak Szegeden Kiss-Rigó László megyéspüspök erdőirtása ellen

2024. január 21.

Hírek

A kormány által közpénz milliárdokkal kitömött Szeged-Csanádi Egyházmegye ki akarja vágatni egy 6 hektáros erdő jelentős részét, hogy iskola épülhessen. A tegnapi demonstrálók Novák Katalinnak is megpróbáltak átnyújtani egy petíciót a szegedi fakivágás ellen, de a barátnői miatt az államfő inkább gyorsan lerázta magáról a tüntetőket.

Elutasították a debreceni akkumulátorgyár ellen kezdeményezett helyi népszavazásokat

2023. február 23.

Hírek

„A városvezetés a kormánnyal egyetemben semmibe veszi a debreceniek érdekeit.” Elutasítottak több, a kínai akkumulátorgyár ellen kezdeményezett helyi népszavazást is Debrecenben A kínai beruházás ellen a Momentum és a Mi Hazánk mellett egy magánszemély is kezdeményezett népszavazást, de egyiket sem hagyta jóvá a helyi választási bizottság a tegnapi ülésen.

Se a Fidesz, se a Momentum ne fesse magát zöldre!

2022. július 16.

Hírek

Nem zöld az a párt, amelyik Európa energiabiztonsága helyett az atomenergia- és cseppfolyós gázlobbi nyomulását, élelmiszerbiztonság helyett a szabadkereskedelmi egyezményeket és a géntechnológiát támogatja.

Zöldterület vagy 1000 lakás? NER/Fidesz lakópark terv Debrecenben

2022. január 24.

Hírek

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Momentum debreceni szervezete, miután a városvezetés egy 1000 lakásból álló lakópark építését jelentette be 2021 végén. A tervezett lakópark egy nagyobb összefüggő zöld területen, a Tócóvölgyi lakótelepen található Nagyréten épülne meg. Az ellenzéki párt szerint inkább szabadidőparkot kellene itt létrehozni.

Konzultációt indított a Fertő tavi gigaberuházásról a Momentum

2021. szeptember 8.

Hírek

Mivel a kormány bármiféle társadalmi egyeztetés nélkül állt neki a hatalmas turisztikai beruházásnak Fertőrákoson, a Momentum soproni szervezete most online konzultációt indított a projektről. Nem csak azt kérdezik a gigantikus építkezésről, hogy szükséges-e egyáltalán, hanem szó van a kérdésekben a világörökségi címről és a cölöpház-tulajdonosok kártalanításáról is. A kérdőív kitöltése nagyjából 5 percet vesz igénybe,… Tovább »