Hamarosan robban a napelem hulladék bomba

2020. szeptember 1.

Hírek

Éveken belül a világra szabadul a kiöregedett napelemekből létrejövő szeméttömeg. Jelenleg a napelemeket még elég alacsony hatékonysággal lehet újrahasznosítani.

Robbant a perovszkit napelem?

2020. augusztus 21.

Hírek

A brit háztetőkön jelenhetnek meg azok a napelemek, amelyek áttörést hozhatnak a szegmensben: jövő nyárra kerülhet piacra az eddig valaha volt leghatékonyabb napelem.

Klímavédelmi zónák a bécsi utcákon

2020. augusztus 14.

Hírek

Tavaly kitalálták, idén megvalósították: három bécsi kerületben is klímavédelmi zónákat hozott létre a főváros. Új épületeket csak megújúló energiával szabad építeni, 2030-ra pedig minden negyedik háztartásnak napenergiával kell működnie.

2023-ra napelemessé válhat a magyar háztartások nagyrésze

2020. július 12.

Hírek

A fővárosban és vidéken is felfutási szakaszban van a napelemes megoldások használata – árulták el a szakértők. Míg korábban ez az energiatakarékos technológia úri huncutságnak számított, a pályázatoknak is hála egyre megfizethetőbb a hétköznapi emberek számára. Mennyire reális, hogy napelemre váltsunk, és ezzel örökre búcsút mondjunk a villanyszámlának?

3,5 milliárd közpénzzel támogatjuk a svájci napelemes céget

2020. május 6.

Hírek

A svájci székhelyű Flisom Kecskemétet választotta első magyarországi beruházása helyszíneként, az alföldi városban 12,5 milliárd forint értékű beruházás keretében napelem paneleket előállító gyárat létesít – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Legalább most nem az autóipart támogatjuk.

A nagyvilágon már a nap, és a szélenergia tarol árban

2020. április 30.

Hírek

Mostanra az olyan megújuló energiaforrások, mint a nap- és a szárazföldi szélenergia a világ népességének kétharmada számára a legolcsóbb, ez pedig megrengetheti a két legszennyezőbb energiaforrás, a szén és a földgáz egyeduralmát.

Legyen a tető otthona éke!

2020. április 26.

Hírek

Ha az Ön számára egyaránt fontos az esztétikum, a környezettudatosság és a hatékonyság, akkor tudjon meg többet a többszörös díjnyertes, hazai innovációról, a Terrán Generonról, és legyen az Ön otthona is naprakész! Ideje elfelejteni a tető síkja fölé telepített, hatalmas napelemtáblákat!

Csúcson dübörög a napenergia-termelés

2020. április 7.

Hírek

A megújuló energiaforrások termelésében több csúcs is megdőlt a hétvégén Magyarországon, az Energiaklub számításai szerint különösen nagy szerep jutott a napenergiának.