Íme a nagy brüsszeli döntés, ami megmentheti az európai nap- és szélerőmű gyártókat

2024. május 31.

Hírek

Elfogadták május 27-én az uniós tagállamok a zöld átállás egyik kulcsfontosságú rendeletét, amely megmentheti az európai nap- és szélerőmű gyártókat, hiszen fontos támogatási keretet jelent az ilyen gyártókapacitások megmaradása, illetve kiépülése számára. A cél az, hogy 2030-ra az EU saját maga állítsa elő a tiszta technológiás berendezések 40%-át, ezzel erősítve az európai ipart az amerikai… Tovább »

15 ezer családnak lesz napelemes energiatárolója. Ez mire elég?

2024. március 6.

Hírek

A Napenergia Plusz Program kapcsán beszélgetett a 24.hu Ámon Ada energia- és klímapolitikai szakértővel, aki több olyan észrevételt is tett, amelyek megkérdőjelezik, hogy a pályázat mennyire szolgálja a klímaügyet, illetve az ország érdekeit. Milyen formában lehetne jobban hasznosítani a napelem-kapacitásokat, és a támogatásra szánt összeget?

Mi történik a poros napelemekkel?

2024. február 23.

Hírek

A jövőben Európában egyre több lesz a por, és egyre kevesebb a csapadék, ez pedig a napelemekre is hathat. A Brassói Transilvania Egyetem kutatói a különösen vastag porrétegek hatását vizsgálták a különböző PV-technológiák teljesítményére.

Íme a napelemes pályázat részletei

2023. december 6.

Hírek

Kiderültek az új napelemes pályázat részletei. Feleannyi háztartásnak adnának pénzt, a tehetősebbek is jelentkezhetnek. A költségek kétharmadát, legfeljebb 5 millió forintot fizet az állam, a többit a családoknak kell fedezniük.

Szélerőmű a közeli jövőben nem, de szivattyús erőmű épülhet Magyarországon

2023. november 30.

Hírek

Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint 2029 előtt nem nagyon lesznek új szélerőművek az országban. Már a megvalósítási tanulmány készül az ország első szivattyús erőművével kapcsolatban – derült ki Lantos Csaba beszámolójából, melyet az Országgyűlés gazdasági bizottságának éves gyűlésén ismertetett.

Bécsben kötelező lesz a napelem az új lakóépületeknél

2023. november 28.

Hírek

Megszavazta a tartományi parlament a bécsi építési szabályzat módosítását, amely több, a klímavédelemmel kapcsolatos előírást is tartalmaz. A jövőben nem épülhet új társasház napelemek nélkül, a régebbi épületek felújításakor pedig ki kell zöldíteni a belső udvart. Egyszerűbb lesz a zöldtetők és zöldhomlokzatok létesítése is.