Bécsben kötelező lesz a napelem az új lakóépületeknél

2023. november 28.

Hírek

Megszavazta a tartományi parlament a bécsi építési szabályzat módosítását, amely több, a klímavédelemmel kapcsolatos előírást is tartalmaz. A jövőben nem épülhet új társasház napelemek nélkül, a régebbi épületek felújításakor pedig ki kell zöldíteni a belső udvart. Egyszerűbb lesz a zöldtetők és zöldhomlokzatok létesítése is.

Vízvédelem és párolgáscsökkentés napelemekkel

2023. november 25.

Hírek

Elképesztő szárazság sújtja az USA Arizona államát, ami a természetes vizeket is komoly veszélynek teszi ki. Ezért a Gila-folyó indián közössége az amerikai hadsereggel együttműködve egy formabontó projektbe kezdett: napelemekkel fedik le a folyó felszínét.

A zöld jövőhöz zöld oktatás kell – íme a jövő szakmái a Bécsi Gazdasági Kamara szerint

2023. október 17.

Hírek

Miközben Magyarország ázsia akkuösszeszerelő gyarmattá válik, Ausztriában a jövőben előtérbe kerülnek azok a szakmák, amelyek hozzájárulnak egy fenntartható világ kialakításához és segítik a függetlenedést a fosszilis energiahordozóktól. Így egyre több elektronikai technikusra, épületgépészre és speditőrre lesz szükség az elkövetkező években.

2024 Január 1-től csatlakozhatnak újra a háztáji napelemesek

2023. szeptember 14.

Hírek

A kormány január elejével állítja helyre ismét a lakosság napelemes csatlakozási lehetőségét – közölte a Népszava kérdésére a tegnap délutáni Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. A tavaly november óta érvényes tilalom mindössze az országos villamosenergia-hálózat 7-8 százalékán marad fenn – fűzte hozzá.

Lantos Csaba napelemes kormányzati hátraarca

2023. szeptember 8.

Hírek

A kormány a jövő évtől is fenntartja az éves elszámolást a már működő háztartási méretű napelemes rendszerek esetében a telepítésüktől számított tíz éven át – jelentette be Lantos Csaba energiaügyi miniszter Facebook-oldalán. A napokban arra kértük a hatáskörrel rendelkező Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt, hogy vizsgálják meg a napelemekhez kapcsolódó szabályozás módosításának lehetőségét. A Juhász Edit elnökasszonnyal… Tovább »

Visszavonulót fújt a kormánypárt napelem-ügyben!

2023. szeptember 5.

Hírek

Arra kérem Lantos Csaba energetikai minisztert, hogy „a már megvalósult családi beruházások esetén ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azon családok esetén, akiket ez korábbi szerződéseik alapján is megilletett!” – posztolta ki ma délelőtt Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető.