Kinyíltak a lótuszok és növényházak Vácrátóton

2021. július 20.

Hírek

A lótusz Kelet-Ázsiában hallatlan népszerűségnek örvendő vízinövény, amely elbűvölő küllemének, számtalan szimbolikus jelentéssel felruházható életmódjának és sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti sikerét. Korábban soha nem tapasztalt gazdagságú lótuszvirágzásra számítanak a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben.

Újra gyönyörködhetünk a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben

2020. május 19.

Hírek

Két hónapnyi kényszerszünet után ismét látogatható az ország leggazdagabb növénytani gyűjteménye, a Vácrátóton található Nemzeti Botanikus Kert. Egyelőre rendezvényeket, csoportos sétavezetéseket nem szerveznek, valamint beltéri helyszínek (üvegházak, kiállítóterek) sem látogathatók, de a szabadtéri gyűjtemények már igen.

Kerttörténeti séta a Magyar Kultúra napja alkalmából

2019. január 19.

Helyszín: Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

Programok

A vácrátóti Kert érdekességeinek bemutatására kerttörténeti és kertművészeti sétát tartunk. Betekintést nyerhetnek az elmúlt 200 év kertépítészeti vonatkozású eseményeibe, valamint régi fényképekkel hasonlíthatják össze a Kert mai karakterét, figyelhetik meg az azonosságokat és követhetik nyomon a változásokat. A sétavezetés 11.00 órakor indul, gyülekező 10.50-11.00 között a Berkenyeház előtt (a jegypénztárral szemben). Séta időtartama: kb. 100… Tovább »

A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert április-májusi programjai

2015. április 22. - 2015. május 25.

Helyszín: 2163 Vácrátót, Alkotmány út 2.

Programok

– Április 22., szerda 9.30-14.00: Föld Napja – élménypedagógiai programok iskolásoknak, óvodásoknak a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola hallgatóinak közreműködésével. · Április közepétől május közepéig: 70.000 tulipán virágzása a Botanikus Kertben. – Május 1.-3., péntek-vasárnap: Mese tanséta. – Május 9.-10., szombat-vasárnap: Palánta fesztivál. Két napos rendezvény, minden nap 10-17 óra között. Palánták, dísznövények, kézműves termékek… Tovább »

Halakat néztek a kisiskolások

2015. március 23.

Hírek

Március 22. a Víz Világnapja – ezt ünnepelték egy kétnapos rendezvényen Budapest ivóvízbázisa mellett, Szigetmonostoron.

Akitől tanulhatnának mai oligarcháink

2014. október 11.

Hírek

Gróf Vigyázó Sándornak, az egykori kastélykert tulajdonosának és felvirágoztatójának tisztelegve szobrot emeltek az MTA Ökológiai Kutatóközponthoz tartozó vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert központi épületének közelében. A gróf kora egyik leggazdagabb magyarjaként roppant vagyonát a Magyar Tudományos Akadémiára hagyta.

QR-kódos ismeretterjesztés a botanikus kertben

2014. május 20.

Hírek

A Vácrátótra, a Nemzeti Botanikus Kertbe érkezők az ismeretszerzés lehetőségének újfajta technikai megoldásával találkozhatnak. A növényekhez kihelyezett hagyományos tájékoztató táblák mellett korunk technikai fejlődésével lépést tartva QR-kódok is segítik a botanikai ismeretterjesztést.