Brutálisan szennyezte a gödi Samsung-gyár a levegőt

2024. február 20.

Hírek

Kikérte Göd város és a Samsung-gyár 2021-es és 2022-es légszennyezettségi adatait az Átlátszó, mivel az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerben (OKIR) januárban még nem voltak elérhetők. Gödi akkugyár: 88 tonnányi magzatkárosító oldószer a levegőben, nehézfémek a dolgozók szervezetében.

Bejelentést tettek a GVH-nál a Mol hulladékgazdálkodási cége miatt, mert visszaélhetett erőfölényével

2023. március 26.

Hírek

A cég nem szerepel sem a fémkereskedelmi engedélyeseknek az adóhatóság honlapján szereplő listáján, sem az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer hulladékgazdálkodási engedélyesei között. Érkezett egy, a Mohu Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.-t érintő bejelentés a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) – erősítették meg a Népszava információit a hazai hulladékipar központi szereplőjének szánt cég tulajdonosánál, a Molnál. A társaság a vonatkozó… Tovább »

2015-től országos lesz a HUNOR

2014. december 5.

Hírek

A partnerek aktív részvételével végrehajtott, sokoldalú tesztelések eredményei alapján a jövő évtől megindulhat a Hulladékgazdálkodási Navigáció Országos Rendszere (HUNOR), amely gyors, pontos és hatékony adatfeldolgozást, illetve -szolgáltatást biztosít a hulladékgazdálkodás területén. E komplex informatikai rendszer teljes körűen támogatja az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) együttműködését a szerződött partnereivel és az ágazathoz kapcsolódó szervezetekkel.

Januártól új alapokon a környezetvédelmi adatszolgáltatás

2014. november 7.

Hírek

Több mint 2 milliárd forintból újul meg a Földművelésügyi Minisztérium Országos Környezetvédelmi Információs Rendszere (OKIR), amely a környezet terhelésével és állapotával kapcsolatos adatokat tárolja. A rendszer elsődleges feladata, hogy segítsen nyomon követni a környezet állapotát, valamint összegyűjti, feldolgozza és nyilvántartja az igénybevételi és terhelési adatokat.

Korszerűsítik a környezetügyi informatikai rendszereket

2013. november 29.

Hírek

Összekapcsolódnak a környezetügyi ágazatban használt információs rendszerek, korszerűbb lesz a környezeti adatokat nyilvántartó rendszer és a légszennyezettségi mérőhálózat három uniós fejlesztés megvalósításával.

Talajvédelmi rendszer a fenntartható mezőgazdaságért

2012. október 28.

Hírek

A Szent István Egyetemen bemutatták az országos talajvédelmi informatikai rendszert, amely kétéves munkával, Európai Uniós támogatással valósult meg; célja a talaj állapotának nyomon követése.