Az orosz helyett az amerikai gázra kezd rászokni Európa

2024. április 2.

Hírek

Erre figyelmeztetnek a szektor vezető szakemberei az ukrajnai háború kitörése után több mint két évvel. Azt látják, hogy az uniós vezetés az orosz gáz bojkottja miatt túlságosan is az amerikai cseppfolyós gázra építi középtávú terveit.

Van élet orosz gáz nélkül

2024. március 6.

Hírek

A jelenlegi gázfogyasztásunk 40%-a megtakarítható volna, és ezzel nagyon hamar búcsút inthetnénk az orosz gáznak. A lakossági épületfelújításon kevés a NER haszna.  Az Orbán-rezsim nem mer/akar lépni?

2 év alatt 564 milliárd forintot buktunk, amiért Putyintól vesszük a gázt

2024. március 2.

Hírek

Ha a tőzsdei árakhoz viszonyítjuk, a jelenleg érvényes, 2021-ben kötött magyar-orosz fűtőanyag-beszerzési szerződésből az elmúlt két év során 564 milliárd forint kára származhatott az országnak – számolt aki a Népszava a KSH által most közzétett tavaly decemberi adatainak felhasználásával.

Orbáné a legdrágább putyini gáz

2024. február 21.

Hírek

Miénk a legdrágább orosz gáz. Az Eurostatnál nyilvántartott hét, Oroszországból vezetéken vásárló uniós tagállam közül tavaly decemberben is mi fizettünk a legtöbbet a fűtőanyagért.

Íme az MVM gázos bűvésztrükkje

2023. december 1.

Hírek

Az egyik kezével 721 milliárd forint támogatást nyújtott a kormány az állami energiacégnek, az MVM-nek az adófizetők pénzéből a rezsicsökkentés miatti veszteségek ellentételezésére, a másikkal most visszavesz 309 milliárdot osztalék formájában. Teheti, mert az MVM jól keresett az átlag feletti mennyiséget fogyasztó lakosságnak kitalált piaci gázáron.

A lakossági piaci gázár az ötszöröse annak, amennyiért az állam veszi

2023. szeptember 23.

Hírek

Miközben a hazai lakossági gáztarifák egy éve változatlanok, kilencedik hónapja folyamatosan esik az orosz importgáz ára, a Magyarországra érkező orosz földgáz köbmétere júliusban kerekítve 125 forintba került – derül ki a legfrissebb uniós statisztikából. Ez csökkenés a megelőző hónaphoz képest, hiszen júniusban a köbméterár még 166 forint felett volt, és jelentősen eltér a magyar kormány által kreált… Tovább »

Továbbra is Orbán veszi legdrágábban az orosz gázt

2023. március 30.

Hírek

Január volt zsinórban a negyedik olyan hónap, amikor az adatot közlő uniós országok közül hazánkba érkezett a legdrágábban az orosz földgáz. Az importárak Európa-szerte csökkentek, ami nem meglepő, hiszen a gáz tőzsdei jegyzése is jóval alacsonyabb lett az elmúlt hónapokban, márpedig jellemzően az orosz gáz díja is ehhez van kötve.

A 2022-es évi klímaharc mérlege

2023. január 3.

Hírek

Tökéletesen illusztrálja néhány év végi hír, mennyire vegyes képet mutat a 2022-es év, ha a klímaváltozás elleni harc és a kibocsátáscsökkentés irányába tett erőfeszítések terén elért eredményeket szeretnénk értékelni. A kudarcok mellett áttörést is hozott a klímaváltozás elleni harcban 2022.