Megszűnik az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség

2014. december 29.

Hírek

A december 13-i Magyar Közlönyben jelent meg, hogy december 31-én megszűnik az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség. Feladatait január 1 -től az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség látja el.

2015-től országos lesz a HUNOR

2014. december 5.

Hírek

A partnerek aktív részvételével végrehajtott, sokoldalú tesztelések eredményei alapján a jövő évtől megindulhat a Hulladékgazdálkodási Navigáció Országos Rendszere (HUNOR), amely gyors, pontos és hatékony adatfeldolgozást, illetve -szolgáltatást biztosít a hulladékgazdálkodás területén. E komplex informatikai rendszer teljes körűen támogatja az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) együttműködését a szerződött partnereivel és az ágazathoz kapcsolódó szervezetekkel.

Hulladékos zűrzavar – Újfajta áfa jön?

2014. október 31.

Hírek

Veszélyes hulladékot bárhol lehetne égetni?! Az államreform részeként átalakul az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség. A környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosítási terve szerint egy újfajta fogyasztási adó lesz bevezetve. A netadó mellett ez is sújtani fogja a lakosságot!

Az OHÜ-t nem érdekli a hulladékkartell

2014. szeptember 20.

Hírek

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) ma azt közölte, nem feladatuk annak felügyelete, hogy a versenyen részt vevő partnerei megsértik-e a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit, ennek megfelelően az ügynökség ezt nem is vizsgálta.

Halálos hulladék3: egyedül nem megy

2014. szeptember 7.

Hírek

Bő két héttel a pályázat meghirdetése után elkészült az első film az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Filmpályázatára, mely már publikus. A megmérettetésre “szemelkerekedést” okozó és „rekeszizomrángást” előidéző filmeket várnak – a határon túlról is – december 1-ig.

900 milliós hulladék nyilvántartás

2014. július 18.

Hírek

Zajlik a tesztüzem, és október elsejével élesben is elindul a Hulladékgazdálkodási Navigáció Országos Rendszere. A HUNOR komplex hardvereszköz- és szoftver rendszerének üzembeállításához az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség csaknem 900 millió forint európai uniós támogatást nyeret. Az LMP szerint “vettünk egy szép gombot egy nem létező kabátra”.

Magyar-portugál összefogás a fenntartható hulladékgazdálkodásért

2014. július 12.

Hírek

Szorosan együttműködik a jövőben az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) és a portugál LIPOR hulladékkezelő szervezet. Erről egy 3 évre szóló keretmegállapodást írt alá Vámosi Oszkár, az OHÜ ügyvezetője és Mr. Aires Henrique do Couto Pereira, a LIPOR elnöke 2014. július 4-én Portóban.

Indulásra kész a HUNOR – a hulladékgazdálkodás nyomkövető rendszere

2014. július 17.

Helyszín: Budapest, VII. Kazinczy u. 41.

Sajtótájékoztatók

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) tisztelettel meghívja Önt sajtótájékoztatójára, amelyen bemutatja a Hulladékgazdálkodási Navigáció Országos Rendszere (HUNOR) projekt megvalósításában eddig elért eredményeit.

A szerelmes kólás doboz is Q-Kamera Díjas

2014. március 4.

Hírek

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség hagyományteremtő szándékkal hirdette meg filmpályázatát és adta át most először a Q-Kamera Díjat. A legjobb filmesekkel a jövőben is együttdolgozik az OHÜ.

OHÜ: hulladékgazdálkodási évértékelő

2013. december 31.

Hírek

Az eddig beadott kérelmek alapján a csaknem száz hulladékgazdálkodási közszolgáltató mintegy 60 százaléka már megkapta a minősítési okiratot – közölte Vámosi Oszkár, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) ügyvezetője.