Pro Natura díjak 2018

2018. április 20.

Hírek

Természetvédő szakemberek életműveikért kapták meg a legrangosabb hazai természetvédelmi elismerést. A Pro Natura díjak mellett Pro Natura emlékplaketteket, miniszteri elismerő okleveleket, és a Herman Ottó Szellemisége Díjakat is átadták a Föld napja kapcsán.

Pro Natura díjazottak 2017

2017. április 22.

Hírek

Magyarországon minden egyes nap a “Föld Napja”, hiszen a szó egyszerre jelenti az élő bolygót, a szülőföldet, a megélhetés forrását: a termőföldet és az anyaföldet, a hazát – fogalmazott Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a Föld Napja hivatalos rendezvényén. Az nem hangzott el, hogy az Orbán-kormány szisztematikusan kinyírja a környezet- és természetvédelmet.

Pro Natura Díjas a 100 éves természettudós

2015. április 25.

Hírek

A Földművelésügyi Minisztérium FÖLD Napja kitüntetési ünnepségén adták át 2015. április 23.-án az idei PRO NATURA díjakat, emlékplaketteket, és Miniszteri Elismerő Okleveleket.

A magyar lakosság szuperzöld. És az állam?

2014. április 27.

Hírek

A magyar lakosság 97 %-a kiemelt területként kezeli a környezet- és természetvédelmi kérdéseket – mondta Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár, aki pénteken átadta a Pro Natura Díjakat – de azt nem a minisztériumtól tudjuk, hogy kiknek.

Bojti a természet Pro Naturás szerelmese

2013. május 5.

Hírek

15 éve dolgozik a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesületnél Bojtos Ferenc. A 37 éves irodavezetőnek alig van ideje a pihenésre. Számos túrát és tábort szervez, fotózik, verset ír, rajzol és búvárkodik. Ha kell, sebet varr, máskor a miniszterrel tárgyal. Nemrég Pro Natura emlékplakettel jutalmazták.

Pro Natura 2013

2013. április 25.

Hírek

Pár napos késéssel, de azért csak kiderült, kik kapták az idei legrangosabb természetvédelmi elismeréseket. Íme a Pro Natura díjazottak listája.

Pro Natura Díj az IUCN főigazgatójának

2012. november 17.

Hírek

Julia Marton-Lefevre-nek, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) magyar származású főigazgatójának a globális környezet- és természetvédelem, valamint a környezeti nevelés és a fenntartható fejlődés elősegítése érdekében kifejtett meghatározó munkájáért Pro Natura Díjat adományozott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Pro Natura 2012 kitüntetések

2012. április 14.

Hírek

A Föld Napjához kapcsolódva adták át idén is a legrangosabb hazai természetvédelmi kitüntetéseket április 13-án Szarvason a Körös-Maros Nemzeti Park Körösvölgyi Látogatóközpontjában.