Illegális blokádokkal a gigantikus markológépek ellen

2021. október 23.

Hírek

Német környezetvédők vakmerő akciója Észak-Rajna Vesztfáliában. Illegális blokádokkal a gigantikus markológépek ellen, heti rendszerességű tüntetések a lignitégetés ellen, és aktivista-táborok országszerte. A Németországban dúló konfliktus, hogy mikor kellene kiszállni a szénhasználatból, egyre durvul.

Zöldítés Greenpeace módra

2018. december 3.

Hírek

Szénerőműveket és lignitbányákat venne a Greenpeace, hogy aztán felszámolja azokat. A környezetvédő szervezet szél- és napenergiával pótolná az erőműveket.

Német erdőharc: elfogyott a rendőrök türelme

2018. szeptember 15.

Hírek

A német energiaóriás lignitbányát akar létesíteni a páratlan természeti értéken,mely ellen 4 éve harcolnak a zöldek. Most rohamrendőrök szorítják ki a 12 ezer éves erdőt védő aktivistákat Németországban-írta a 444.hu.

Nagyléptékű tervek a Mátrai Erőműben

2016. október 8.

Hírek

Egy új, 500 megawatt teljesítményű erőművi egység telepítésével, a megújuló energia termelési kapacitás bővítésével és az energiatárolási piacra lépéssel készül a következő évtizedekre az éves magyar villamosenergia-felhasználás 15 százalékát biztosító Mátrai Erőmű Zrt.

Ezermilliárdos energiaszámla

2014. január 6.

Hírek

A magyar adófizetőknek eddig körülbelül ezermilliárd forintba került Orbán Viktor miniszterelnök álmának megvalósítása, az energiaszektor állami tulajdoni arányának növelése.

A közműszektor nyereségérdekeltség nélküli magyar modellje

2013. november 1.

Hírek

A második és a ma életbe lépett harmadik körös rezsicsökkentés akár megoldhatatlan helyzetbe is hozhatja az energiaszolgáltatókat, legalábbis akkor, ha az idén január 1-jétől érvényes intézkedésekhez hasonló technikát alkalmaz a jogalkotó. Veszteségből nonprofit működés? A közműszektor nyereségérdekeltség nélküli magyar modellje.

Ingyen áram szünetekkel

2013. október 16.

Hírek

Az elektromos energia ára Németországban idén nyáron megawattóránként mínusz 100 euróra zuhant, azaz az áramtermelő cégeknek ennyit kellett fizetniük a hálózatüzemeltetőknek, hogy átvegyék tőlük a megtermelt energiát. Annyi energia érkezett a szél- és a napenergia-forrásokból, hogy nem volt szükség a hagyományos erőművek termelésére.