Nem lesz óriáskikötő az Ezüstparton

2022. január 26.

Hírek

A fővárosi kormányhivatal országos hajózási hatósági főosztálya elutasította a széplaki kikötőbővítés engedélykérelmét -írta Siófok város honlapja. Siófok város jegyzője az eljárás során úgy nyilatkozott, hogy nem biztosított a tervezett kikötő gépjármű-közlekedésre alkalmas úti csatlakozása.

Viszi a balatoni kikötőket a NER. A Balaton új neve: “magyar nertenger”

2021. április 25.

Hírek

A tengernyi közpénzből az Orbán baráti NER cégek körbebetonozzák a tavat, lakótelepekkel teszik tönkre az ökoszisztémát. Fogyatkoznak a nádasok, pár évtized múlva élvezhetetlenné fog válni a tó, és a mostani státuszszimbólum apartmanok és vitorlások is értéküket vesztik. Most a katasztrófavédelem bürokratái is igyekeznek segíteni, hogy a széplaki megakikötő építése mielőbb elkezdődhessen. Siófok pert indít a hatóság… Tovább »

Siófokon nem csak a fákat, a nádat is vegyszerezik

2018. június 15.

Hírek

Feljelentést tett a nemzeti park természetvédelmi őre, mert a siófoki Balaton-part előtt egy szakaszon engedély nélkül irtották ki a nádast. Ami biztos: sok tízmilliót érő “luxus” apartmanház épült a vízpartra. Gyanítható, hogy “útban lehetett” a nádas, mert kellett a hely a vízbe vezető lépcsőnek és egy saját strandnak.

Nem hagyjuk! – ígérik az aranyparti magánkikötő ellen tiltakozók

2018. február 14.

Hírek

“Hajójával saját ingatlana előtt köthet ki” – így a csábítás, de pont ezt nem akarják a szörfösök és strandolók. Ötödször is fellebbezett a siófoki Aranypart elé magán jachtkikötő építését tervező lakóparkos befektető. A strandjukat féltő tiltakozók áprilisban parti pikniken mutatnák meg: nem hagyják!

Védett hársfákat vágtak ki a Balatonnál

2016. március 16.

Hírek

Rendőrségi feljelentést tett az Országos Meteorológiai Szolgálat, és a siófoki önkormányzat is hasonló lépésre készül, mert két védett fát kivágtak a siófoki obszervatórium szomszédságában lévő telken. A másodfokú építési hatóság többek közt ezekre a fákra hivatkozva tagadta meg februárban egy építési engedély kiadását.

Befalazzák a balatoni viharjelzést?

2015. december 17.

Hírek

Alapjaiban veszélyezteti a Balatoni Viharjelző Obszervatórium munkáját, hogy engedélyt adtak egy magánépítkezésre a szomszédságában. Az Országos Meteorológiai Szolgálat fellebbezett az engedély kiadása ellen. A mérési pontatlanságok miatt elmaradó vagy hibás viharjelzések életveszélyt jelenthetnek a balatoni fürdőzőknek, horgászoknak, hajósoknak.

Siófokon károg mindenki

2014. május 6.

Hírek

Különösen nagy bajban vannak a vetési varjak, mióta egy kismama panaszkodott arra, hogy az utcán sétált gyermekével, és a babakocsiba piszkított bele egy varjú. Ez az eset általános varjúellenes hangulatot gerjesztett.

Felkészülés a Balaton kiöntésére – elúsznak a hajók

2014. március 5.

Hírek

Felkészülnek a Balaton kiöntésére a helyi hatóságok, mert az előrejelzések szerint ma estétől északi szél várható, amely a mélyebben fekvő településrészekre kinyomhatja a tó vizét. Az eresztés ellenére emelkedik a Balaton vízszintje, ígyhajózhatóvá válik a Sió, melyen több hajó elhagyja a Balatont.