Szabadon engedte a tengerimalacait – állatkínzás miatt feljelentették

2023. január 22.

Hírek

Nem talált gazdát tengerimalacainak, ezért október végén szélnek eresztette őket egy soproni férfi. A kisállatokat egy kutyasétáltató nő találta meg, aki feljelentést tett. A férfi beismerte tettét, vétség miatt akár két év szabadságvesztés is várhat rá.

Átadták az új Kecske-hegyi kilátót

2022. március 5.

Hírek

Átadták az új Kecske-hegyi kilátót, amelyet a Tómalom és Fertőrákos közötti területen álló korábbi kilátó helyén építettek újjá. Az „Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő turisztikai térségben” c. projektben több új turisztikai fejlesztés is megvalósul a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. koordinálásában.

A halott állat a jó állat

2021. november 18.

Hírek

Alternatív tárlatvezetést tartott Litkai Gergely a Fertő Part nevű üdülőkomplexumot építő cég soproni propagandakiállításán. A humorista ízekre szedte a fejlesztésnek csúfolt fideszes/NER természetrombolást.

Fertő tavi fideszes blöffök

2021. június 19.

Hírek

Kedves megvezetett emberek! Ne higgyetek el mindent! Szeretném, ha tisztán látnátok a Fertő tó ügyében! (is) Fényt a sötétbe – egy villanyszerelő gondolatai.

Megújul a Soproni Egyetem botanikus kertje

2018. szeptember 5.

Hírek

Mintegy 180 millió forintból jövő szeptember végére megújítják a Soproni Egyetem botanikus kertjét, a fejlesztés célja, hogy szélesebb körben ismertessék meg a kert értékeit – hangzott el a fejlesztést bemutató mai sajtótájékoztatón Sopronban.

Az orosz faépítészet pusztuló emlékei

2013. december 11. - 2014. február 28.

Helyszín: Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.

Programok

Eltűnő remekművek. A budapesti Néprajzi Múzeum után a soproni Ligneum NymE Látogatóközpontba érkezett egy elfeledett orosz nemzeti kincseket felvonultató különlegesség. Oroszország északnyugati részén, Kizsiben, az Onyega és Lagoda tó vidékén a fa bősége miatt többségében fából építették a lakóházakat, templomokat, kápolnákat, harangtornyokat, erődítményeket. Egy részük elpusztult, de a faépítészeti restaurálással és helyreállítással foglalkozó szakemberek áldozatos,… Tovább »

KUKAÜNNEP Hogyhogy nem jutott eszünkbe 86 évig?

2013. november 16.

Helyszín: Sopron, Zöld Állomás parkoló

Programok

A szemét mint probléma, egyidős az emberiséggel, a megregulázására alkalmas KUKA rendszer, csak 1927 óta létezik. Az akkoriban újításnak számító hulladékkezelési rendszer megjelenése óta komoly, felelősségteljes szakmává fejlődött a hulladékgazdálkodás. Mindezt a KUKA cégnek is köszönhetjük. A történet 1898-ig nyúlik vissza, amikor a két cégalapító, Johann Josef Keller és Jacob Knappich valamint a vállalat székhelyéül… Tovább »

Ismét lesz VOLT – ombudsmani aggályok

2012. november 20.

Hírek

A hagyományosan Sopronban rendezett szabadtéri zenei fesztivál természetvédelmi engedélyezési eljárásával kapcsolatos problémák több évre nyúlnak vissza – állapította meg az alapvető jogok biztosa. Szabó Máté szerint a Felügyelőség jogszabálysértő volt.

Jövőkép szakmai fórum

2011. június 03.

Helyszín: Sopron, Pannónia Szálló

Programok

2011. június 3-5. között negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Új Utca – Soproni Környezetbarát Napok. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a szakmai fórummal veszi kezdetét a programsor: Jövőkép címmel olyan előadókat sikerült megnyernünk, akik a tudomány, a tájékoztatás vagy a termelés oldaláról tevékeny részesei a környezeti tudatosság népszerűsítésének. A felkérésnél szempont volt, hogy a… Tovább »