Az 5G első áldozatai

2019. március 5.

Hírek

Tesztelés alatt van az 5G mobilhálózat, amitől rengetegen tartanak. A félelem talán nem alaptalan, ugyanis Hágában 300 madár pusztult bele a tesztelésbe – már ha igaz.

Tízszeres sugárzást bocsátanak ki az olcsó mobilok

2019. február 11.

Hírek

Mindegyik telefonról kötelező közzétenni a leírásban vagy a gyártó weboldalán, hogy használata közben mennyi rádiófrekvenciás sugárzást bocsát ki, és minél magasabb ez az érték, annál nagyobb a veszélye, hogy a készülék káros a szervezetünkre.

Atomkatasztrófa volt a Jeges-tengeren?

2017. február 22.

Hírek

Hetek óta magas értékeket mérnek a Jód-131-es izotópjából Európa felett. Az okok ismeretlenek. Csak találgatások vannak.

Mobilsugárzás és agydaganat: nyerők a nőstények

2016. május 31.

Hírek

Egy új – patkányokkal végeztt- amerikai kutatás szerint a mobiltelefon sugárzásának kitett hímeknél csekély mértékben megnövekedett az agydaganat kialakulásának kockázata. A nőstényekre egyáltalán nem volt hatással a mobilsugárzás, mely “nem olyan rákkeltő, mint a marhahús”.

Csak a gondok Fukusimában

2014. február 22.

Hírek

Tegnapelőtt 100 000 liter radioaktív víz ömlött ki egy tárolótartályból és szivárgott a földbe a Fukusima 1 atomerőmű közelében. Hiába szólalt meg a megemelkedett vízszint miatt a riasztó, a munkások tévesnek tulajdonították, és le sem ellenőrizték azt.

Fukusima elszabadult

2013. szeptember 15.

Hírek

Ellenőrizhetetlennek ítéli a sérült fukusimai atomerőműben kialakult helyzetet az üzemeltető energetikai társaság. Fukusima előtt még a felhasznált áram harminc százalékát állították elő atomerőművek a szigetországban, holnap leállítják az utolsó japán atomreaktort.

Radioaktív a Fukushima környéki rizs

2011. november 22.

Hírek

Japán északi részén, a Fukushima környéki mezőgazdasági földeken folyamatosan mérik a talaj radioaktivitását, miután kiderült, hogy egy eladásra szánt rizs cézium értéke meghaladta a biztonsági szintet.

Ma extrém UV-B sugárzás várható

2011. június 22.

Hírek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja a figyelmet arra, hogy a mai napon (2011. június 22-én) a riasztási értéket meghaladó, 8,1-es / extrém UV-B sugárzás várható.