Elkezdődött a 2023-as Év Vadvirága szavazása!

2022. december 8.

Hírek

Ezúttal a szavazásra jelölt fajok főként a szárazabb, sztyeppi élőhelyekhez kötődnek, így megtalálhatók sztyeppréteken, sztyeppcserjésekben és erdős sztyeppréteken egyaránt.

Budapestiek szavazhatják meg, ki kapja Az Év Fővárosi Civil Szervezete díjat

2022. december 2.

Hírek

2022-ben a Fővárosi Önkormányzat megalapította „Az Év Fővárosi Civil Szervezete” díjat, melynek célja, hogy minden évben elismerésben részesítse azt a budapesti civil szervezetet, amely tevékenységével leginkább hozzájárult a főváros fejlődéséhez, élhetőségéhez és a lakosság jólétéhez.

Szavazz a 2022 Év Fájára október 1-ig

2022. szeptember 25.

Hírek

Idén 12 közösség kedvenc fái versengenek a július elseje óta zajló közönségszavazáson az Év Fája cím elnyeréséért. Október 1-ig még bárki leadhatja rájuk szavazatát!

A barkóscinege lesz az Év Madara 2023-ban

2022. július 28.

Hírek

A Év Madara voksoláson bárki szavazhatott, összesen 14 644 szavazat érkezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez. A három döntős versenyző a függőcinege, a nádirigó és a barkóscinege volt, a versenyt 6077 szavazattal, 41 százalékkal a barkóscinege nyerte.

Elindult a 2021-es év fafaját kiválasztó online szavazás!

2020. november 9.

Hírek

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium 2013 óta minden évben, így idén már nyolcadik alkalommal teszi lehetővé, hogy az egyesület által működtetett weboldalon, az Év fája tematikus honlapon keresztül szavazzanak a következő év fafajára az erdész szakemberek és minden érdeklődő, akit érdekel az erdők és a fák világa.

Mi legyen az Év rovara 2021-ben?

2020. október 9.

Hírek

A 2021. év rovarát ismét három faj közül választhatják ki az érdeklődő szavazók. E fajok nagyon távol állnak egymástól. Hogy mégis mi a közös bennük? Egyikük sem az, aminek első pillantásra látszik. Szavazz december 6 – ig!

Szavazzon az Év Fája verseny döntőseire!

2020. július 6.

Hírek

Tíz fa jutott a döntőbe abból a 38-ból, amelyet az ország minden részéről neveztek az idei Év Fája versenybe. A 2020-as év nyertese indulhat a februári európai versenyen.

Szavazz! A bolygó nevében

2019. május 23.

Hírek

A legfrissebb kutatások szerint alig több mint tíz évünk van arra, hogy a globális felmelegedést megállítsuk 1,5℃-nál. Ez azt jelenti, hogy hatalmas a felelőssége azoknak a politikusoknak, akik az előttünk álló egy évtizedben lesznek döntési helyzetben. Azoknak pedig még nagyobb, akik az elkövetkező 5 évben. Az pedig, hogy kik képviselik az érdekeinket az újonnan felálló… Tovább »

2019 év hala a vörösszárnyú keszeg

2019. január 1.

Hírek

A Magyar Haltani Társaság által szervezett év hala versenyen most a vörösszárnyú keszeg 44 %-os támogatottsággal nyert, a második helyen 32 %-kal a szivárványos ökle végzett, a sokáig szoros versenyben a győzelemre is esélyesnek tűnt sebes pisztráng pedig végül 24 %-kal csak a harmadik lett.