COP28 – 20 ország több évtizeddel vetette vissza az atomnyilatkozat aláírásával a zöld átállást

2023. december 2.

Hírek

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia-termelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt ma az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján (COP28) Dubajban. Az LMP tiltakozik a nukleárisenergia-termelő kapacitás bővítésére vonatkozó egyezmény ellen. Macron szerint a legnagyobb kibocsátóknak kell felelősséget vállalniuk. 

Alapjaiban átírták az otthonaink energetikai besorolását

2023. november 6.

Hírek

Az ingatlanpiac valamennyi szereplőjét érintik az energetikai besorolással kapcsolatos módosítások, így ennek a változtatásnak a hatása komplex – mondta az Index megkeresésére az Otthon Centrum Investment Solution energetikai tanúsítási üzletág-igazgatója. A változás pedig már megtörtént: novembertől minden megváltozott az épületek energetikai tanúsítványa körül.

Új, zöld adókat vetett ki az Orbán kormány, de ki fizet, mikortól, és mi alapján?

2023. augusztus 18.

Hírek

A szén-dioxid kibocsátásban érintett társaságokat terhelő két új fizetési kötelezettség került bevezetésre a kormány júliusi rendelete alapján. Amennyiben egy társaság a rendelet hatálya alá tartozik, a szén-dioxid kvóta adó és a tranzakciós díj elnevezésű fizetési kötelezettsége lesz a továbbiakban – a Deloitte szakértői összeszedték, pontosan kiket érint az új adó és díj.

Se a Fidesz, se a Momentum ne fesse magát zöldre!

2022. július 16.

Hírek

Nem zöld az a párt, amelyik Európa energiabiztonsága helyett az atomenergia- és cseppfolyós gázlobbi nyomulását, élelmiszerbiztonság helyett a szabadkereskedelmi egyezményeket és a géntechnológiát támogatja.

Orbán klíma hintapolitikája

2021. november 7.

Hírek

A magyar kormányfő egyelőre csak azt ismételgeti, mit nem fogad el az uniós légszennyezés csökkentésért folytatott küzdelemben. Pótmegoldásként pedig csak ellentmondásos lózungokat hoz fel.