Közösen kutatják az elsivatagosodást

2021. augusztus 31.

Hírek

A Föld hat kontinensének 174 száraz területén végzett élőhelyrekonstrukciós kísérleteket vizsgálta az a nemzetközi kutatás, amelyben a Debreceni Egyetem ökológusa is közreműködött. Eredményeiket a neves Nature Ecology & Evolution szaklapban publikálták.

Helyreállítják a hortobágyi bombázó lőteret

2015. július 2.

Hírek

A Hortobágy határán, több ezer hektáron terül el az egykori bombázó lőtér. Ezen a bombatölcsérekkel szabdalt és rengeteg, fel nem robbant lőszert rejtő, évtizedek alatt tönkretett területen végre begyógyítják a sebeket.

Természetvédelmi fejlesztések az Egyek-Pusztakócsi mocsaraknál

2014. október 16.

Helyszín: Kaparó csárda, 33-as út, nagyiváni leágazás

Sajtótájékoztatók

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel meghívja Önöket a „Természetvédelmi fejlesztések a Hortobágyi Nemzeti Park Egyek-Pusztakócsi mocsarak területén” című, KEOP-3.1.2/2F/09-11-2011-0009 azonosítószámú pályázat sajtótájékoztatójával egybekötött projektzáró rendezvényére.

Díjazták a csírázást is kutató ökológusnőt

2014. október 14.

Hírek

Ma adták át a Művészetek Palotájában az UNESCO és a L’Oréal A Nőkért és Tudományért díját, amelyet idén is három, kiemelkedő eredményt elért kutatónő kapott.

Újra zöldellnek az őrségi rétek!

2013. augusztus 24.

Hírek

Az Őrségi Nemzeti Parkban uniós forrásból 400 hektáron állították vissza a rétek eredeti növényzetét. 150 hektáron facsoportokat telepítettek, a békák, gőték számára pedig vizes élőhelyeket hoztak létre.

Tájkezelési módszerek és megoldások a Nagyberekben

2013. február 28.

Helyszín: Fonyód, Városháza

Sajtótájékoztatók

A Budapesti Corvinus Egyetem, Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszéke és további hét közép-európai partner nemzetközi Interreg projektjének célja a közép-európai tájak megőrzése, kezelése. A hazai projektrész kiemelt mintaterülete a Somogy megyei Nagyberek.

Uhukat várnak a kőbányába

2013. január 10.

Hírek

Befejezte a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Salgótarján közeli eresztvényi Nagy-bánya rehabilitációját. A felhagyott bányaterület rendezését az ott található kiemelkedő földtani értékek megóvása indokolta. A bányafalon a fokozottan védett uhuk számára fészkelési lehetőséget is kialakítottak.

Élőhelyvédelem és helyreállítás a Körös-Maros Nemzeti Parkban

2012. október 11.

Helyszín: Biharugra

Sajtótájékoztatók

„Élőhelyvédelem és helyreállítás a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság területén” valamint „Élő- és élettelen természeti értékek megőrzése, rekonstrukciója érdekében történő komplex beavatkozás a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kígyósi-puszta területi egységén”

Megújul a dunai ékkő – sajtókirándulás a Szabadság-szigeten

2012. október 11.

Helyszín: Mohács

Sajtótájékoztatók

A Mohács melletti Szabadság-szigetet és mellékágát 1982-ben egy kőgáttal elzárták a főágtól, így az iszapfeltöltődés miatt az addig rendkívül színes és gazdag élővilág erőteljes pusztulásnak indult. A WWF Magyarország partnereivel vállalta, hogy egy 5 éves program keretében helyreállítja a természetes állapotokat a szigeten.