A rovat kizárólagos támogatója

Megújul a dunai ékkő – sajtókirándulás a Szabadság-szigeten

Dátum: 2012. október 11.

Helyszín: Mohács

A Mohács melletti Szabadság-szigetet és mellékágát 1982-ben egy kőgáttal elzárták a főágtól, így az iszapfeltöltődés miatt az addig rendkívül színes és gazdag élővilág erőteljes pusztulásnak indult. A WWF Magyarország partnereivel vállalta, hogy egy 5 éves program keretében helyreállítja a természetes állapotokat a szigeten.

A  WWF Magyarország legnagyobb projektjének legfontosabb szakasza a hetekben kezdődött el: a mellékágban felgyülemlett iszapot két kotróhajó segítségével távolítják el. Hazánkban még nem volt ekkora méretű, a dunai főágat érintő természetvédelmi célú kotrás. Október elején pedig a kőgátban futó ivóvízvezetéket irányított fúrással áthelyezik a meder alá.

Szeretnénk a sajtó munkatársainak testközelből megmutatni a látványos munkálatokat. A kirándulás során lehetőség nyílik majd kotróhajóról megtekinteni a kotrás folyamatát, motorcsónakkal bejárni a mellékágat, átsétálni a hatalmas kőgáton, megnézni az irányított fúrást és megcsodálni a telepített őshonos fává cseperedő facsemetéket.

Időpont: 2012. október 11. csütörtök
Helyszín: Mohács, Önkormányzati hivatal (7700, Széchenyi tér 1.)

Program:
8.00 Indulás busszal az 56-osok teréről, az emlékműtől – opcionális
11.00 Megnyitó –Szekó József, Mohács polgármestere
A projekt bemutatása – Siposs Viktória, WWF Magyarország
A rehabilitáció társadalmi hozadéka – Pogány Éda, Coca-Cola Magyarország
11.45 Indulás terepre (kotrás, fúrás és a mellékág megtekintése)
14.00 Visszaérkezés Mohácsra, hazaindulás
17.00 Várható érkezés Budapestre

Technikai információk: A terepbejárás nehéz terepviszonyokat jelent, időjárástól függően sáros, csúszós is lehet. Javasolt a réteges, meleg öltözet, kényelmes, strapabíró ruha, szükség esetére esőkabát és vízálló cipő (gumicsizma). A program során szendvicset, sós és édes falatokat, valamint üdítőt biztosítunk. A program a terepi elemek miatt rugalmasan kezelendő, a visszaérkezés elhúzódhat.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze az alexa.antal@wwf.hu email címen október 8-ig!
A helyszínre Budapestről biztosítunk buszt a résztvevők számára, ennek igénybevételét kérjük, külön jelezzék az emailben.

További információ:
Antal Alexa
0630 655 2407
alexa.antal@wwf.hu
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás