Fülesbagoly csapatok Mohácson

2014. január 8.

Hírek

A parkolóhelyet kereső autósnak érdemes alapos terepszemlét tartani Mohácson a Mészáros utca fáinál, de ugyanígy a kompra várakozónak, vagy a Selyemgyár környékén megállónak, ugyanis ezeken a részeken mintegy 100 méteres körzetben erdei fülesbaglyok tucatjai gubbasztanak naphosszat a fákon és alaposan kidekorálják az autókat.

Az európai vidra lett a kedvenc

2013. május 25.

Hírek

Kiderült, hogy a Szabadság-sziget legmenőbb állata az európai vidra: a szőrmók úszóbajnok 63%-kal nyerte a WWF Magyarország által kiírt Év Állata versenyt. A faj esélyeit Weisz Fanni növelte, aki jelképesen örökbe fogadta Totót, a petesmalmi mentett vidrát.

Egyenlítő: Szabadság- sziget

2013. április 15.

Hírek

A Mohács környékén elterülő 47 hektárnyi összterületű Szabadság-sziget természetes élővilága az utóbbi 30 évben komoly veszélybe került. Most együtt dolgozik a Coca-Cola és a WWF a Szabadság-sziget megmentéséért.

Hamarosan újra életre kel a Szabadság-szigeti mellékág

2013. március 4.

Hírek

Megkezdődött a Mohács melletti Duna-ág felélesztésének befejező szakasza: a frissvíz-utánpótlást akadályozó kőgát megnyitása. A munkálatok során a WWF Magyarország háromezer köbméter követ távolít el, hogy a víz újra szabadon áramolhasson, és a Szabadság-sziget mellékága ismét vízi paradicsommá váljon.

Szabadság-sziget LIFE projekt terepbejárás

2013. február 14.

Helyszín: Mohács

Sajtótájékoztatók

A WWF Magyarország és Partnerei szeretettel meghívjuk a LIFE+ NAT/H/00320 „Közösségi jelentőségű ártéri élőhelyek védelme a Béda-Karapancsa különleges természetvédelmi területen (pSCI) található Szabadság szigeten és mellékágánál” LIFE+ Nature projekt projektterületén tartandó szakmai tereplátogatásra.

Megújul a dunai ékkő – sajtókirándulás a Szabadság-szigeten

2012. október 11.

Helyszín: Mohács

Sajtótájékoztatók

A Mohács melletti Szabadság-szigetet és mellékágát 1982-ben egy kőgáttal elzárták a főágtól, így az iszapfeltöltődés miatt az addig rendkívül színes és gazdag élővilág erőteljes pusztulásnak indult. A WWF Magyarország partnereivel vállalta, hogy egy 5 éves program keretében helyreállítja a természetes állapotokat a szigeten.

Önkéntes nap a leendő halbölcsőnél

2012. június 08.

Helyszín: Mohács Szabadság-sziget

Programok

A WWF Magyarország egyik legnagyobb projektjének helyszíne, a Szabadság-sziget kettős jubileumnak ad otthont. Az alapítvány hazánkban ugyanis fennállása 20. évfordulóját ünnepelte ősszel, a Mohács melletti sziget rehabilitáció pedig a szintén 20 éves LIFE támogatási rendszerrel fut. A jeles dátumot egy önkéntes nappal koronázzák meg a fő támogató Coca-Cola Magyarország dolgozóinak bevonásával, amely során a helyreállítani… Tovább »

Bioetanol megaüzem Mohácson

2011. szeptember 30.

Hírek

Ötvenmilliárd forintból Európa legnagyobb bioetanol-üzemét építheti fel Mohácson egy amerikai-ír vállalkozás. A fejlesztés ezer munkahelyet jelentene a térségben – írta az Új Dunántúli Napló.