15 perces város és fenntarthatóság – így lesz Bécs 2040-re klímasemleges

2022. január 31.

Hírek

Hogy a jövőben is a világ egyik legélhetőbb városa maradhasson és ellensúlyozni tudja az éghajlatváltozás negatív hatásait, az osztrák főváros klímavédelmi menetrendet dolgozott ki. Betiltanák az egyedi gázfűtést, megkönnyítenék a napelemes rendszerek telepítését és háromszor annyi pénzt fordítanak a közösségi közlekedés fejlesztésére, mint útépítésre.

A sikeres klímapolitika csak társadalmi igazságosságra épülhet

2021. november 12.

Hírek

Simon Kofe, a csendes-óceáni szigetcsoport, Tuvalu külügyminisztere térdig a vízben állva üzent a glasgow-i klímakonferencia résztvevőinek. Bolygónk védelme ma az emberiség előtt álló legnagyobb kihívás, de a konkrét és hatékony eredményekre csak akkor van esély, ha az intézkedések mögött társadalmi támogatottság áll. Karácsony Gergely Budapest főpolgármesterének véleménycikke.

Erkölcs és ökológia

2016. január 17.

Hírek

Lehetséges-e, hogy a szegény világ — tudatára ébredve szegénységének, és főleg annak, hogy szegénysége összefügg a világ kisebbik részének gazdagságával — egyszer csak „fellázad” és igazságos elosztást követel? Vagy függő helyzete ezt lehetetlenné teszi? S ha fellázad, akkor a gazdag világ miféle „vasfüggönnyel” fogja megvédeni magát, pontosabban saját gazdagságát? Fegyverrel vagy árammal átjárt drótkerítéssel?”

A piramis alja, avagy a kettészakadt világ – XX. KÖVET Konferencia

2015. december 09.

Helyszín: MagNet Magyar Közösségi Ház, 1062 Budapest Andrássy út 98.

Programok

A világ egyre nagyobb része, aggasztóan sok ember születik olyan nyomorba, amely lehetetlenné teszi piaci alapon való kiszolgálásukat, sőt életben maradásukat is. Gazdasággép túl hatékonyan működik, nincs szüksége a képzetlen és szétszórtan elhelyezkedő munkaerőre, ezért nem juttat nekik megélhetést sem. Ha nem oldjuk meg a problémát radikális gazdasági irányváltással, az olyan társadalmi és ökológiai krízist… Tovább »

Először is ismerjük be, hogy változásra van szükség

2015. augusztus 4.

Hírek

Nem vesszük észre hogy valami baj van egy olyan világban, amelyben oly sok földműves föld nélkül marad, oly sok családnak nincs otthona, oly sok munkás jogfosztott. Ahol oly sok esztelen háborút vívnak, és testvéreinken ellen az orrunk előtt követnek el gyilkos erőszakot. Ahol világunk talaja, vize, levegője és élő teremtményei folytonos fenyegetettségben léteznek. Ne féljünk… Tovább »