Orbáni tudománypolitika: menesztik a Balaton-rombolásról beszélő tókutató intézet vezetőjét

2020. december 7.

Hírek

„Egyre több pénz van arra, hogy agymosott lakájtudósok megrendelt eredményeket szállítsanak a hatalom számára. Mesterséges intézetekbe áramlanak források, ahol megbízható emberek költik a pénzt. Bármire, csak ne kérdezzenek vissza.” A Balatoni Limnológiai Intézetet egyelőre még vezető Jordán Ferenccel a Válaszonline beszélgetett hazugságokról, kiöregedett, szakmailag kérdéses akadémikusokról, öngyilkos tudománypolitikáról, “nemzeti tudományról”, betonozásról, NER vitorlás érdekkörről.

Vezetőváltással lehet újra önálló intézmény a tihanyi limnológiai kutatóintézet

2020. november 27.

Hírek

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) 3, jelenleg 1-1 kutatóközponthoz tartozó intézete kiválik a kutatóközpontból, és tevékenységét önálló kutatóhelyként folytatja tovább a hálózaton belül – közölte az ELKH. Az egyik, újra önállóságot kapó intézmény a Balatoni Limnológiai Intézet (BLI) lehet, azonban a döntéshozók ezt nem Jordán Ferenc, a mostani igazgató vezetésével tervezik – értesült a… Tovább »

El a kezekkel Tihanytól!

2020. július 15.

Hírek

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy a 2017-ben életbe lépett építési törvényt vizsgálja felül, szüntesse meg a kiskapukat – jelentette ki a párt társelnöke mai, online is közvetített tihanyi sajtótájékoztatóján.

Fidesz NER módi: kiirtják az erdőt és elhordják a hegyet, csak hogy az övék legyen a legszebb panoráma

2020. július 3.

Hírek

Az esetleges büntetés bele van kalkulálva az árba – ennek a tipikusan fideszes logikának köszönhetően egymás után nőnek ki a luxusvillák az eddig aránylag érintetlen Tihanyban. Az itt élők nagyon sokáig sikeresen őrizték meg a Balaton Felvidék egyik legszebb településének ősi halászfalu jellegét. A NER-elit viszont jött, látott, és átlépett mindenen. Törvényeket módosítottak és hágtak… Tovább »

Virágvölgy

2019. augusztus 01. - 2019. augusztus 01.

Helyszín: Tihany, Levendula Ház Látogatóközpont

Programok

Időpont: 2019. augusztus 1. Helyszín: Tihany, Levendula Ház látogatóközpont Ár: A belépőjeggyel rendelkező vendégek részére a program térítésmentes. Találkozó időpontja: 18:00 A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán… Tovább »

Természetjáró Filmklub – BfNPI – 2019

2019. május 04. - 2019. május 26.

Helyszín: Levendula Ház látogatóközpont Tihany

Programok

Időpont: 2019. május 4. – 2019. május 26. Helyszín: Levendula Ház látogatóközpont Ár: A belépőjeggyel rendelkező vendégek részére a program térítésmentes. Szeretettel várunk minden természetbarátot, kicsit és nagyot rendezvénysorozatunkra, a Természetjáró Filmklubba május hónapban. Május 4 – 26. között, szombaton és vasárnap, délelőtt 11:00-tól izgalmas és tanulságos természetfilmek láthatók a Levendula Ház Látogatóközpont vetítőtermében. A… Tovább »

Felturbózzák az oligarchák a Balaton szétbetonozását is

2019. március 1.

Hírek

Üdülőövezetből vegyes felhasználású területté soroltatná át a Garancsi-Hernádi-Csányi trió cége a tihanyi kastélyszálló környékét, hogy beépítési korlátozások ne akadályozhassák a 4,2 milliárdos beruházásukat. A golf is kötelező elem a mutyipályázatokon felhízlalt NER lovagok, és orbáni oligarchák státusz listáján.

Hidrobiológus Napok 2018

2018. október 03. - 2018. október 05.

Helyszín: Tihany Klebersberg Kunó út 3.

Programok

A Magyar Hidrológiai Társaság Limnológiai Szakosztálya az LX. jubileumi alkalommal rendezi meg a Hidrobiológus Napokat. 2018-ban Tihanyban az MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézetében október 3-5. között tartják meg. Magyarország limnológusai és hidrobiológusai a legnagyobb seregszemléjüket, melynek ez évi központi témája: „Hagyomány és megújulás a hidrobiológiában”. A rendezvény, a magyar hidrobiológus/limnológus élet egyik legrégebbi, 1957 óta… Tovább »

Szülinapi zsúr a Levendula Házban

2017. október 01. - 2018. április 30.

Helyszín: Tihany, Major u. 67., Belső-tó partja

Programok

Időpont: 2017. október 1. – 2018. április 30. Helyszín: Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany, Major u. 67., Belső-tó partja Ár: 800 Ft/fő, de minimum 10.000 Ft Óvodás, általános iskolás gyermekek részére születésnap megrendezéséhez biztosítjuk a Látogatóközpont foglalkoztató termét. Az ünnepség keretében lehetőség nyílik a Levendula Ház kiállításának megtekintésére és igény szerint kézműves foglalkozást is biztosítunk. Min.… Tovább »