Kerüljük az illatgyertyák használatát

2024. január 27.

Hírek

Nemcsak a mesterséges, a természetes illatosítók, illatgyertyák használatának is mérséklését javasolja a Semmelweis Egyetem közegészségtudományi szakértője. Amellett, hogy potenciálisan egészségkárosítók, az illatosítókból felszabaduló anyagok és égéstermékek felesleges terhet rónak az egyébként is sokszor túlterhelt szervezetünkre.

Pánikra semmi ok! Augusztusi Lőrincet még nem érdekli a dinnye!

2023. augusztus 29.

Hírek

Még nem pisilt bele! Majd a szeptemberit. Addig egyétek bátran. Mivel egy kicsit csúszkálnak az évszakok, és változékony az időjárás, tovább élvezhetünk sok finomságot. A Felelős Gasztrohős összeszedett néhány hasznos tudnivalót sokunk kedvencéről:

Megéri még a brutálisan drága ecettel takarítani?

2023. május 12.

Hírek

Az ecet simán van annyira hatékony takarításhoz, mint a legnépszerűbb bolti termékek, ezt már tesztelte a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Azt is megmérték, mennyi idő alatt működik hatékonyan. Most megnézték, mennyit drágult, hogy kiderüljön, még mindig a legolcsóbb megoldás-e ecettel takarítani.

Online workshop a greenwashingról

2023. május 03. - 2023. május 03.

Helyszín: internet - virtuális tér

Programok

Gyáraink csakis fenntartható forrásból… környezetbarát összetevők… öko, bio… mikroműanyag mentees!!! Ismerős? Te is úgy érzed, hogy miközben minden termék zöldben úszik, valami mintha mégsem stimmelne, és nincs előrelépés a fenntarthatóság ügyében?

Melyik naptej a legkevésbé ártalmas?

2022. június 16.

Hírek

Vannak országok, ahol betiltották a naptejek használatát környezetvédelmi szempontok miatt. Más országokban még az sincs rajta a naptej címkéjén, hogy rákkeltő hatású lehet. Mi a baj a naptejekkel? Lehet-e naptej nélkül élni?

Mennyire igazak a zöld hívószavak a tisztítószereken?

2022. január 15.

Hírek

Egyre népszerűbbek a környezetbarát termékek. A magyar fogyasztók hajlandóak többet is fizetni, ha valami környezetbarát – vagy azt mondja magáról. Eközben egy uniós felmérés szerint a zöld állítások közel fele valótlan vagy megtévesztő. A Tudatosvásárló körbenézett a hazai boltokban, milyen “zöld” állítások hatnak ránk a leggyakrabban a tisztítószereken, és milyen arányban igazolja ezeket a hiteles… Tovább »

Fogyasztásra vagyunk ítélve? Gulyás Emese a tudatos vásárlók trénere

2020. augusztus 19.

Hírek

18 éve hozták létre pályakezdő közgazdászok a Tudatos Vásárlók Egyesületét, melynek elnöke azóta is mai podcastunk vendége. A zöld szemlélet egyre inkább előtérbe kerül már nálunk is, amit jól mutat az, hogy a honlapjukon megjelenő érdekes, a mindennapi életben kézzelfogható, hasznos információkat egyre többen olvassák, FB oldaluknak pedig már 72300 követője van.

Milyen ruhával óvhatom a bolygót?

2019. február 12.

Hírek

A futás maga az élet, a futófelszerelés viszont a cipőtől, zoknitól a fejpántig műanyagszálakból áll. Mit kell tudnunk a ruháink alapanyagáról? Mi az az elasztán, a lyocell, a fleece, Gore-tex és társaik? Mi közül választhatunk, ha környezetbarát ruházatot szeretnénk? Ebben segít a Tudatosvásárló.

Nem csak Mekk Elekek figyelmébe

2018. március 31.

Hírek

Fizetnél többet egy profinak tűnő fúró- csavarozógépért, ha annyit tud, mint egy hobbi fúró? A Tudatos Vásárlók Egyesülete elkészítette legújabb tesztjét.