Évente akár 4 milliárd forintot is eltúráznánk a pilisi erdőkben

2024. január 9.

Hírek

„Ingyenesnek és gyakran magától értetődőnek vesszük a természet által a társadalomnak nyújtott előnyöket, pedig a zöld környezet megléte manapság már korántsem evidens.” Corvinus Egyetem, 2023. Mekkora az erdők turisztikai-rekreációs értéke?

Ezek a Budapest környéki túraútvonalak autó nélkül is felfedezhetők

2023. november 14.

Hírek

Novemberben szerencsére még szép kirándulóidő várható. Ez pedig tökéletes alkalom arra, hogy kikapcsolódjunk a természetben és felfedezzük a városkörnyéki túraútvonalakat, ahol gyerekekkel, kutyával is bátran elindulhatunk. A legtöbb Budapest körüli kirándulóhelyszín könnyen elérhető közösségi közlekedéssel.

5 ok, amiért több időt kellene szentelnünk a túrázásra és a természetben való tevékenységekre

2023. november 9.

Hírek

A természetbe való kilépés, legyen szó akár egy kellemes délutáni sétáról a parkban vagy egy hosszú, erdei túráról, csodálatos élmény lehet. A természetben eltöltött idő számos fizikai és mentális egészségügyi előnyökkel jár, amelyek hozzájárulnak a teljes wellness élményhez. Az alábbiakban bemutatunk öt olyan okot, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy a túrázás fontos, és hasznos tevékenység, és… Tovább »

100 éve született az Országos Kéktúra atyja

2023. február 9.

Hírek

100 évvel ezelőtt, 1923. február 9-én született dr. Vizkelety László, az Országos Kéktúra megálmodója. Az országos kék jelzés nemcsak Magyarország, de Európa első hosszútávú turistaútja is.

Legyen óvatos, ha csíkos kismalacot lát!

2021. március 1.

Hírek

Az Agrárminisztérium Facebook-oldalán a túrázókat arra figyelmeztette, legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak. Fontos, hogy a turistautakról ne térjenek le, a kutyát pórázon sétáltassák, és sötétedés előtt hagyják el az erdőt.

A túrázás is durván megzavarhatja az állatokat

2021. február 9.

Hírek

Rosszabb hatással lehetnek a túrázók az állatok élőhelyeire, mint a fakivágás. Egyes állatfajok akár 70 %-kal messzebbre is kénytelenek elvándorolni az emberi tevékenységek miatt.

48 kirándulástipp Budapest környékén

Kiadványok

Szeretnéd felfedezni a főváros közvetlen környékét? Kirándulnál valamerre, de kifogytál az ötletekből? Rutinos túrázó vagy, és azt hiszed, már mindent láttál?

Drága mulatság lesz papucsban túrázni

2019. március 4.

Hírek

Sok turistát kellett már helikopterrel kimenteni a Cinque Terre Nemzeti Parkból, mert úgy gondolták, menni fog a túrázás strandpapucsban is. Ezután akár 790000 forint büntetés is járhat a papucsos kirándulásért.

Fokozott óvatosságra intik a Pilisi Parkerdőben kirándulókat

2019. január 31.

Hírek

A téli erdő gyönyörű, érdemes kirándulni indulni, kiszakadni a városi szürkeségből. Azonban a szokásosnál jobban fel kell készülni, hiszen az erdőben uralkodó viszonyok jelentősen eltérhetnek a városban tapasztaltaktól, a sokak által látogatott kirándulóhelyeken és a szurdokokban pedig a letaposott, eljegesedett hó miatt különösen csúszósak a turistautak.

Hasznos tanácsok erdei vándortáborozóknak is

2018. június 16.

Hírek

Vége a sulinak, sokan jelentkeztek Erdei Vándortáborba. Sokan most kezdenek a felszerelés összekészítéséhez, az útvonal tervezgetéséhez, a látnivalók feltérképezéséhez. Nem csak nekik éri meg a szakemberek tanácsait megfogadni.