Magyar túraútvonalak, amelyeket érdemes felfedezni

2024. február 11.

Hírek

Magyarország sokszínű és gazdag természeti kincsekkel rendelkezik, amelyeket érdemes felfedezni. A hegyektől a síkságokig, a tavaktól a patakokig, a barlangoktól a sziklákig, mindenki megtalálhatja a maga kedvenc túraútvonalát.

Greenhushing – az új negatív fenntarthatósági trend

2023. november 8.

Hírek

A greenwashing (zöldremosás) a modernkori szótárunk részévé vált. De máris egy új kifejezés, a „greenhushing” (zöld elhallgatás) született arra az esetre, amikor egy vállalat túlságosan hallgat az eredményeiről, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy inkább nem mutatja be még azokat a lépéseket sem, amit a környezetvédelem érdekében megtett, nehogy baj legyen belőle.

Olasz vonatreneszánsz

2023. szeptember 2.

Hírek

Az idei nyári főszezonban is sokan szenvedtek a túlzott turizmustól Olaszországban: nemcsak a helyiek, hanem azok is, akiknek másokkal együtt kellett tolongani azért, hogy láthassák Velence, Firenze, Róma vagy Milánó nevezetességeit. Ilyenkor zsúfoltak az autópályák és a mellékutak is.

Kérdőjeles turisztikai látványberuházás Tokajban

2023. augusztus 8.

Hírek

Miközben a NER és az Orbán család szisztematikusan bekebelezi a Tokaji borvidéket, a gazdasági megszorítások ellenére is jut pár milliárd a tömegturizmusra. Míg a vasút, az egészségügy, vagy az oktatásügy is egyre mélyebbre züllik, a kormány zöld jelzést adott a bizniszre: 2300 méteres libegő épülhet, és a Kopasz-hegyi tévétorony is megújulhat.

Sienai magatartási útmutató turistáknak

2023. augusztus 7.

Hírek

Utcán ne szemeteljünk, ne a műemlékek tetején fogyasszuk el uzsonnánkat, ne focizzunk a középkori utcákon – többek között ezek a figyelmeztetések szerepelnek abban az olasz és angol nyelvű prospektusban, amely a Sienába látogatókra vonatkozó magatartási szabályokat tartalmazza.

A turistákra ráunó városok ismét akcióznak

2023. augusztus 4.

Hírek

Hullámvasútra hasonlít a turisták körében népszerű városok viselkedése. Nem sokkal a koronavírus-járvány kitörése előtt több spanyolországi városban, egyebek mellett Barcelonában is tüntettek a várost élhetetlenné tévő külföldi vendégek áradata miatt, hogy aztán másfél év múlva különféle kedvezményekkel csábítsák vissza a pandémia miatt elmaradt turistákat.

Hegyen, völgyön, síkságon – a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. területén

2023. július 10.

Hírek

Központjának székhelyétről kapta a nevét, de összesen tíz vármegye területén kínál kikapcsolódási lehetőséget és páratlan panorámát a Budapesti Erdőgazdaság Zrt., melynek erdeiben a túrázás és tanösvények felfedezése mellett kilátók és erdei szálláshelyek várják a látogatókat.

Új fogadóépület a Rám-szakadéknál

2022. október 3.

Hírek

A Dunakanyar és azon belül Dömös környéke a Rám-szakadékkal, a Prédikálószékkel, a Vadálló-kövekkel nemcsak a Visegrádi-hegység, hanem hazánk leglátogatottabb természetjáró-látványosságai közé tartoznak. A látnivalókat összekötő turista-csomópontnál mostantól új fogadóépület szolgálja a kirándulók kényelmét és biztonságát.

Újabb szögek a természetvédelem koporsójában

2022. augusztus 6.

Hírek

Jelenleg a magyar állami természetvédelmet, a nemzetipark-igazgatóságokat is érintő „titkos” Kormányrendelet végrehajtása zajlik, miközben egy az eljárással kapcsolatban kérdést feltevő, véleményt nyilvánító természetvédelmi őrt – „műsoron kívül” – elbocsájtottak a nemzetipark-igazgatósági munkahelyéről.