Kizárólag szociális probléma a lakossági hulladékégetés?

2017. február 1.

Hírek

Nincs elég információ a helyes hulladékkezelésről. Bár a kerti és a háztartási hulladékok égetése tilos és erősen egészségkárosító, sajnos továbbra is bevett szokás. Vajon mi állhat a hulladékégetés hátterében és mit tehetünk ellene? A Humusz Szövetség kampánya ezekre a kérdésekre is igyekszik választ adni.

Mérgező füstködben úszik a vidék

2016. március 12.

Hírek

Nincs pontos adat, hogy a kályhák torkán hány mázsa autógumit, bálás ruhát, építési- és bútorlap-hulladékot nyomtak le, de becslések szerint a lakossági hulladék egyharmadát egyszerűen elfüstölik Magyarországon, méghozzá nem is annyira a szegénység, mint a tudatlanság és nemtörődömség miatt.

És akkor mi van, ha betiltják a lignit lakossági árusítását?

2016. január 14.

Hírek

Hamarosan közigazgatási egyeztetésre kerül az a kormányrendelet-tervezet, amely betiltaná a lignit árusítását lakossági tüzelőberendezésekben történő használatra. A Levegő Munkacsoport üdvözli a hírt, de aggódik, hogy az elfogadás esetén is még 3 évig szennyeznének a kémények.

Szálló por: ha nem akarod megoldani, alakíts bizottságot!

2013. november 3.

Hírek

Az egyik legveszélyesebb légszennyezőnek számító szálló por koncentrációja többévnyi lassú csökkenés után újra emelkedésnek indult, a probléma megoldatlansága miatt immár ötödik éve uniós kötelezettségszegési eljárás folyik ellenünk – minderre a magyar állam hivatalos reakciója eddig egy tárcaközi bizottság felállítása volt.

Ésszerűen fűtsünk fával! 2.rész

2012. november 29.

Hírek

Aki fával fűt, és ezt megfelelő módon, megfelelő tüzelőberendezésben teszi, töredék áron megússza a telet. 2. rész: eligazodás a tüzelőberendezések útvesztőjében.

Ésszerűen fűtsünk fával!

2012. november 25.

Hírek

Aki fával fűt, és ezt megfelelő módon, megfelelő tüzelőberendezésben teszi, töredék áron megússza a telet. Mit, miért, hogyan? Ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni írásunk első része. A nedves tűzifa legalább négyszer drágább.