Segíts a békáknak átkelni az úton!

2021. március 06. - 2021. március 06.

Helyszín: Tinnye és Piliscsaba között fekvő Garancsi-tó

Programok

Akadályozd meg, hogy a kétéltűek a kerekek alá kerüljenek! A Dr. Puky Miklós Varangy Akciócsoport Egyesület (VAC) a létesülő békaterelő kerítés építéséhez 2021. március 6-án szombaton délelőtt önkénteseket vár a Garancsi-tóhoz.

Békamentő önkéntesség a Garancsi-tónál

2015. március 07.

Helyszín: Tinnye és Piliscsaba között fekvő Garancsi-tó

Programok

FELHÍVÁS  békamentésre – terelőkerítés építésére. A tavasz beköszöntével megkezdődött a kétéltűek vándorlása a szaporodóhelyekhez, így a Garancsi-tóhoz is. A békák áthaladva a közúton, az autók áldozatává válhatnak, ennek megakadályozására a Varangy Akciócsoport Egyesület együttműködésben Tinnye község Önkormányzatával és a tinnyei Polgármesteri Hivatallal a tavalyi évhez hasonlóan ideiglenes terelőrendszer kiépítését és működtetését határozta el. A Varangy… Tovább »

Kétéltű védelem vonalas létesítmények mentén

Kiadványok

Jubileumi kiadványt tart a kezében, a Varangy Akciócsoport Egyesület immár 5., vonalas létesítményekkel foglalkozó hazai vagy nemzetközi rendezvényét szervezi meg. Mindez természetesen valamennyi alkalommal társrendezők segítségével valósult meg, ezúton is köszönetet mondunk az együttműködésért, támogatásért az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának és jogelődeinek, a Magyar Biológiai Társaságnak, a Fővárosi Állat- és Növénykertnek, a Tolna Megyei Természetvédelmi Alapítványnak,… Tovább »

Varangyos békamentés az Üvegtigrisnél

2013. március 8.

Hírek

A tavalyi akcióhoz hasonlóan a Varangy Akciócsoport Egyesület várja holnap a békamentő önkénteseket a Tinnye és Piliscsaba közötti Garancsi-tóhoz.

Puky Miklós a békabolond

2012. október 8.

Hírek

Öcsi bácsi, nézze, mit fogtam – mutatta a markában kapálózó békát a kis Miklós a hatvanas évek közepén a balatoni nyaralóhelyen. A nehézsúlyú birkózó pillanatok alatt felrohant az első emeleti szobájába, magára hagyva békájával a vendéglátók kisfiát. Az állatok barátja – Puky Miklós – az ember állította mesterséges akadályokon akarja „átsegíteni” a varangyokat.

Milliós nagyságrendben pusztulnak a békák az utakon

2012. április 18.

Hírek

A békamentők ez ellen próbálnak tenni. Az idei szárazság miatt a szokásosnál jóval kevesebb kétéltű indult el szaporodni, így a mentéseken is kevesebb állattal találkoztak az önkéntesek.

Békamentés bemutató

2012. március 31.

Helyszín: Hont

Sajtótájékoztatók

Békamentés: bevezetés, műszaki megoldás bemutató és életvédelem Honton. 2012. III. 31-én szombaton a Varangy Akciócsoport Egyesület békamentés-bemutatót tart.

Üvegtigrisnél randiztak a békamentők

2012. március 4.

Hírek

A Környezeti Nevelési Hálózat és a Varangy Akciócsoport Egyesület önkéntesekkel felépítette tegnap a Garancsi-tó melletti békaterelő kerítést. Idén nem fogják elgázolni a szaporodni igyekvő barna varangyokat, erdei békákat, és az itt nagyon ritkán felbukkanó gőtéket.

Békamentő önkénteseket várnak

2012. március 2.

Hírek

A Környezeti Nevelési Hálózat és a Varangy Akciócsoport Egyesület békaterelő kerítés építéséhez vár holnap délelőtt önkénteseket a Garancsi-tóhoz.