Hogyan hat a környezetünkre, ha vegán életmódra váltunk?

2022. május 28.

Hírek

Vegetáriánus, flexitariánus, vegán, peszketariánus, lakto-vegetáriánus, pollotariánus… Ma már annyiféle étkezési és életmódtípust különböztethetünk meg, hogy igen nehéz követni, melyik mit takar. Mégis, létezik egy mozgalom, amelyről az utóbbi években sokkal többet hallhattunk, hiszen világszerte nagy figyelmet és teret nyert magának. Ez pedig nem más, mint a vegánság. De mit is jelent pontosan ez az életmód?

Tények, amit nem tudtál a vegán divatról

2022. március 13.

Hírek

Egyre népszerűbbek a kegyetlenségmentes termékek a divatiparban is. Tapasztalhatjuk, hogy a vegán divat már a fast fashion láncokhoz is megérkezett: rengeteg termék tartalmaz akár 20-40 százalékban is újrahasznosítható anyagokat.

Assisi Szent Ferenc ma ökoterroristának minősülne

2021. október 4.

Hírek

Óriási közéleti pazarlás, hogy a kormányoldalon Dr Illés Zoltán, az ellenzéki térfélen Kendernay János nem kap fontos, felelősségteljes szakpolitikai szerepet a környezet, természet és állatvédelemben. Bóday Pál, a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint az Állatok Világnapja alapvetően vallási eredetű ünnep, bár már annakidején maga Ferenc sem kötötte dogmákhoz az állatok védelmét.

Erkölcsi kötelességünk vegává válni?

2019. május 4.

Hírek

Az ember számtalan okból válhat vegetáriánussá: egészségügyi, ízlésbeli és vallási okai is lehetnek annak, hogy valaki felhagy a húsevéssel. Egyre többen vannak azonban, akik szerint a vegetáriánus táplálkozás nemcsak egy a lehetséges opciók közül, hanem az egyetlen morálisan elfogadható választás. A húsfogyasztás- és termelés környezeti hatásaitól az állatok jólétére vonatkozó megfontolásokig számos érv elhangzik ezekben… Tovább »