Főiskola zöld logóval

2024. február 10.

Hírek

Mit tesz – és mit tehet még – egy felsőoktatási intézmény egy környezetbarát, fenntartható világért? A BHF logóján egy hullámzó vízen úszó, kecses hattyú látható. Szeretnénk megmutatni, hogy emblémánk színe nem véletlenül zöld.

Az állatvédő Varga Judit esete a  “sonkamesterrel”

2022. november 16.

Hírek

Magyarország kormányának állatvédelmi felelőse, Varga Judit Igazságügyminiszter egy “sonkamesterrel” pózol egyik legutóbbi facebook bejegyzésében. Vegán aktivisták egy mémmel hívták fel az állatvédelem ügyeivel egyre többet foglalkozó miniszter asszony figyelmét arra, hogy az őt körülvevő sonkák valódi neve: megkínzott, meggyilkolt állatok.

4 dolog, amire érdemes figyelni, ha húsmentesen eszel

2022. szeptember 13.

Hírek

Végre belevágtál a húsmentes étkezésbe, de még nem tudod, hogyan is kellene kialakítani egy egészséges étrendet? Tarts velünk, hiszen alábbi cikkünkben 4 olyan tippet ismerhetsz meg, melyek betartásával pótolhatod a húsfogyasztás mellőzése miatt kieső fontos tápanyagokat!

Nyílt Levél Bayer Zsoltnak

2022. szeptember 6.

Hírek

Tisztelt Bayer Zsolt! Ön nemrégiben zoofilekhez, vagyis az állatokkal közösülő, bűncselekményt elkövető emberekhez hasonlított vegánokat. Ha jól értettem gondolatait, az váltotta ki Önból ezt a megbélyegző indulatot, hogy vegán aktivisták egy csoportja egy horgászversenyen tiltakozott, azt állítva, hogy a horgászat állatkínzás.

Hogyan hat a környezetünkre, ha vegán életmódra váltunk?

2022. május 28.

Hírek

Vegetáriánus, flexitariánus, vegán, peszketariánus, lakto-vegetáriánus, pollotariánus… Ma már annyiféle étkezési és életmódtípust különböztethetünk meg, hogy igen nehéz követni, melyik mit takar. Mégis, létezik egy mozgalom, amelyről az utóbbi években sokkal többet hallhattunk, hiszen világszerte nagy figyelmet és teret nyert magának. Ez pedig nem más, mint a vegánság. De mit is jelent pontosan ez az életmód?

Tények, amit nem tudtál a vegán divatról

2022. március 13.

Hírek

Egyre népszerűbbek a kegyetlenségmentes termékek a divatiparban is. Tapasztalhatjuk, hogy a vegán divat már a fast fashion láncokhoz is megérkezett: rengeteg termék tartalmaz akár 20-40 százalékban is újrahasznosítható anyagokat.

Assisi Szent Ferenc ma ökoterroristának minősülne

2021. október 4.

Hírek

Óriási közéleti pazarlás, hogy a kormányoldalon Dr Illés Zoltán, az ellenzéki térfélen Kendernay János nem kap fontos, felelősségteljes szakpolitikai szerepet a környezet, természet és állatvédelemben. Bóday Pál, a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint az Állatok Világnapja alapvetően vallási eredetű ünnep, bár már annakidején maga Ferenc sem kötötte dogmákhoz az állatok védelmét.

Erkölcsi kötelességünk vegává válni?

2019. május 4.

Hírek

Az ember számtalan okból válhat vegetáriánussá: egészségügyi, ízlésbeli és vallási okai is lehetnek annak, hogy valaki felhagy a húsevéssel. Egyre többen vannak azonban, akik szerint a vegetáriánus táplálkozás nemcsak egy a lehetséges opciók közül, hanem az egyetlen morálisan elfogadható választás. A húsfogyasztás- és termelés környezeti hatásaitól az állatok jólétére vonatkozó megfontolásokig számos érv elhangzik ezekben… Tovább »