Kiadványok
Dankóné Reisinger Magdolna Kis séfek nagy kalandja című szakácskönyvében ezúttal 44 olyan finomság receptjét mutatja be, amelyek nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű alapanyagot, így például tejet, tejterméket vagy tojást sem. Mégsem lesz hiányérzetünk. Az ételek finomak és laktatóak, ráadásul egészségesek is.
Hírek
Az Oxfordi Egyetem friss tanulmánya szerint a sok húst tartalmazó étrend szignifikánsan több szén-dioxid-kibocsátással jár, mint a kevés húst tartalmazó.
Hírek
Egyre több a vegetáriánus Németországban, azaz a németek egyre kevesebb húst esznek. A lakosság mintegy 10 százaléka vegetáriánus, ami 4 százalékos növekedés 2018-hoz képest.
Hírek
Vágóhídmentes Európáért indult az egész kontinensen polgári kezdeményezés és aláírásgyűjtés, amelyben hazai civil szervezetek, így a Macskaárvaház Alapítvány, a Magyar Vegán Egyesület (MAVEG) és a Szurkolók az állatokért mozgalom is szerepet vállalt.
Hírek
Meg lehetne valósítani Európában egy organikus gazdálkodáson alapuló, fenntartható, biodiverzitás-barát agro-élelmiszer rendszert, amely lehetővé teszi a mezőgazdaság és a környezet kiegyensúlyozott együttélését a francia Nemzeti Kutatási Központ (CNRS) tudósai szerint.
Hírek
Az ember számtalan okból válhat vegetáriánussá: egészségügyi, ízlésbeli és vallási okai is lehetnek annak, hogy valaki felhagy a húsevéssel. Egyre többen vannak azonban, akik szerint a vegetáriánus táplálkozás nemcsak egy a lehetséges opciók közül, hanem az egyetlen morálisan elfogadható választás. A húsfogyasztás- és termelés környezeti hatásaitól az állatok jólétére vonatkozó megfontolásokig számos érv elhangzik ezekben… Tovább »
Hírek
15.000 és 200.000 liter közé teszik az egy kg. marhahús előállításához szükséges víz mennyiségét. Hogy jönnek ki ezek a számok, és egyáltalán mennyire megbízhatóak a kalkulációk?
Hírek
Egészségügyi adó kivetését szorgalmazza a feldolgozott és vörös húsokra egy új oxfordi kutatás, ami szerint így évente több, mint 220 ezer ember halálát lehetne elkerülni és 40 milliárd dollárnyi egészségügyi megtakarítást lehetne elérni. Ha azonban nem tesznek semmit, becsléseik szerint 2020-ra 2,4 millió halál lesz köthető a húsfogyasztáshoz, ami 285 milliárd dolláros egészségügyi költséggel jár.
Hírek
Vissza kell vágnunk a húsfogyasztásunkat, ha azt akarjuk, hogy a jövőben mindenkinek jusson enni. Marhahús helyett babfélék és a hüvelyesek.
Hírek
Egy friss tanulmány vezető szerzője, Marco Springmann szerint az ésszerű táplálkozás felé vezető út egyik kulcslépése a növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény, a mediterránhoz hasonló étrend elsajátítása lenne.