Íme a vega szalonna. De minek?

2018. szeptember 29.

Hírek

Az ukránok nemzeti eledelének számító szalonna vegetáriánus változata növényi olajból és zselatinból áll, és azt az északkelet-ukrajnai Szumi agráregyetemének diákjai állították elő laboratóriumban – adta hírül a Szevodnya című ukrán napilap.

22. Vegetáriánus Fesztinál

2018. szeptember 08. - 2018. szeptember 09.

Helyszín: Budapest Kőbánya Szent László tér 7-14

Programok

Idén új időpontban, szeptember 8-9-én – életmód hétvége nem csak növényevőknek Hitted volna, hogy létezik vegán triatlonista? Érdekel, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Fontolgatod, hogy átállsz a vegán életmódra, de nem tudod, hogy kezdj bele? Szeretnéd megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle és kíváncsi vagy, mit tehetsz… Tovább »

Az akvakultúra károsabb, mint a marhahús

2018. június 6.

Hírek

Az élelmiszertermelés környezeti hatásainak eddig legátfogóbb elemzését készítették el brit és svájci kutatók, adataik alapján megállapították, hogy a hús- és tejtermékek fogyasztásának visszafogása az egyedüli leghatásosabb mód a bolygónkra gyakorolt környezeti hatás csökkentésének.

A humusz napi zöld ajánlásai

2018. június 4.

Hírek

Így zöldítsük hétköznapjainkat: Húsmentes Hétfő; Kapcsold ki! Kedd; Szelektáló Szerda; Csomagolásmentes Csütörtök; Pálmaolajmentes Péntek; Slow Szombat; Víztakarékos Vasárnap.

Tényleg nem látnánk a szalonnától az erdőt?

2018. március 2.

Hírek

A globális üvegházhatású gázkibocsátás 14,5 %-áért felelős az állattenyésztés. Ez egyben azt is jelenti, hogy az állattenyésztésé a második legkövérebb tortaszelet azon a képzeletbeli kördiagramon, amelyen az látszik, hogy mely szektorok a legnagyobb okozói az üvegházhatású gázok kibocsátásának. Az állattartás nagyobb részben felelős ezért, mint a szállítmányozás és közlekedés összesen.

Jön a növényi húsból készült hamburger

2016. június 4.

Hírek

Egy amerikai startup növényi alapanyagokból készíti a hamburgerek húspogácsáit, és eddig mindenki odavolt érte. Nemsokára a New York-i éttermekben is kínálhatják. A megalkotásával az a szándékuk, hogy kompenzálják a tehenek okozta környezetkárosodást,és kielégítsék a marhahúsra éhes amerikai lakosságot, amely mintegy 4,4 milliárd kilogramm darált marhahúst fogyaszt évente.

Húsmentesre váltott Barcelona, Oslo és Bordeaux is

2016. április 3.

Hírek

Egyre több város csatlakozik az egészségvédő és klímabarát húsmentes hétfő mozgalomhoz, népszerűsítve a vegán és vegetáriánus táplálkozást, hogy ezzel is csökkentsék a légkörbe kerülő klímaváltozást okozó “üvegház gázok” kibocsátását.