Hírek
A világ legismertebb természettudósa, David Attenborough szerint bár a népességnövekedés előbb-utóbb magától is helyreáll, addigra már valószínűleg késő lesz az emberiség számára.
Hírek
A világ legismertebb természettudósa, David Attenborough szerint bár a népességnövekedés előbb-utóbb magától is helyreáll, addigra már valószínűleg késő lesz az emberiség számára.
Hírek
Az ukránok nemzeti eledelének számító szalonna vegetáriánus változata növényi olajból és zselatinból áll, és azt az északkelet-ukrajnai Szumi agráregyetemének diákjai állították elő laboratóriumban – adta hírül a Szevodnya című ukrán napilap.
Hírek
Ha az emberek egészségesebb, több gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó étrendre térnek át, akár 55 százalékkal is csökkenhet a “vízlábnyom” egy új tanulmány szerint.
Helyszín: Budapest Kőbánya Szent László tér 7-14
Programok
Idén új időpontban, szeptember 8-9-én – életmód hétvége nem csak növényevőknek Hitted volna, hogy létezik vegán triatlonista? Érdekel, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Fontolgatod, hogy átállsz a vegán életmódra, de nem tudod, hogy kezdj bele? Szeretnéd megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle és kíváncsi vagy, mit tehetsz… Tovább »
Hírek
Az élelmiszertermelés környezeti hatásainak eddig legátfogóbb elemzését készítették el brit és svájci kutatók, adataik alapján megállapították, hogy a hús- és tejtermékek fogyasztásának visszafogása az egyedüli leghatásosabb mód a bolygónkra gyakorolt környezeti hatás csökkentésének.
Hírek
Így zöldítsük hétköznapjainkat: Húsmentes Hétfő; Kapcsold ki! Kedd; Szelektáló Szerda; Csomagolásmentes Csütörtök; Pálmaolajmentes Péntek; Slow Szombat; Víztakarékos Vasárnap.
Hírek
Globálisan a felére kell csökkenteni a hús- és tejtermékek előállítását, valamint -fogyasztását 2050-re, hogy elkerülhetőek legyenek a földi életet veszélyeztető klímaválság katasztrofális hatásai, és tartani tudjuk a párizsi klímaegyezményben kijelölt célokat − állítja a Greenpeace új nemzetközi jelentésében.
Hírek
A globális üvegházhatású gázkibocsátás 14,5 %-áért felelős az állattenyésztés. Ez egyben azt is jelenti, hogy az állattenyésztésé a második legkövérebb tortaszelet azon a képzeletbeli kördiagramon, amelyen az látszik, hogy mely szektorok a legnagyobb okozói az üvegházhatású gázok kibocsátásának. Az állattartás nagyobb részben felelős ezért, mint a szállítmányozás és közlekedés összesen.
Hírek
Egy amerikai startup növényi alapanyagokból készíti a hamburgerek húspogácsáit, és eddig mindenki odavolt érte. Nemsokára a New York-i éttermekben is kínálhatják. A megalkotásával az a szándékuk, hogy kompenzálják a tehenek okozta környezetkárosodást,és kielégítsék a marhahúsra éhes amerikai lakosságot, amely mintegy 4,4 milliárd kilogramm darált marhahúst fogyaszt évente.
Hírek
Egyre több város csatlakozik az egészségvédő és klímabarát húsmentes hétfő mozgalomhoz, népszerűsítve a vegán és vegetáriánus táplálkozást, hogy ezzel is csökkentsék a légkörbe kerülő klímaváltozást okozó “üvegház gázok” kibocsátását.
Az üzemeltető adatvédelmi irányelveivel kapcsolatosan ezen az oldalon további tájékoztatást kaphat.
Weboldalunk sütiket használhat a honlap optimizálásának céljából. A Sütik fontosak a weboldal megfelelő működéséhez, valamint a sütiket a felhasználói élmény fokozásának érdekében is használunk. Segítségükkel statisztikai adatokat gyűjtünk az oldal optimális működéséhez, és az érdeklődőnk preferenciáinak megfelelően fejlesztjük tovább weboldalunkkat.
Alapvető it biztonságtechnológiai szempontok alapján a tűzfalunk által elhelyezett sütik nem tilthatóak le, hiszen ez az oldal biztonsági kockázatát növelné.
A szükséges sütik nélkül az oldal felhasználása, az alapvető funkciók működése nem teljesülhet maradéktalanul! Kérjük az optimális felhasználás érdekében járuljon hozzá használatukhoz az alábbi gomb segítségével.