Janus-arcú minisztérium – Az Ídes ember önglóriázása

2022. november 9.

Hírek

Tartós sikerre vagyunk ítélve az oroszok és kínaiak érdekvédelmében. Egyedülálló stadion-országgá váltunk, amit majd akkumulátorgyártás egészít ki. Mindehhez még se villamosenergia, se víz, de majd jön a kedvezményes orosz urán és lítium. Debrecenben még nagy a zsivaj, lárma. Intézzük.

Igazságtalan gazdaság

2019. május 24.

Hírek

A kezdeményezési készség nem csak Magyarországon, hanem az Európai Unióban is meglehetősen visszafogott, ami megnyilvánul az innovációs tevékenység elégtelenségében, a lassú döntéshozatalban, és a burjánzó bürokráciában. Ezért az Unió nem versenyképes, gazdasági partnereivel szemben folyamatosan pozíciókat veszít, összességében, egyre kevésbé működik hatékonyan.

Versenyképességi és Növekedési Fórum – 2016

2016. június 24.

Helyszín: Bálna; 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Sajtótájékoztatók

Versenyképességi és Növekedési Fórum – 2016 címmel szervez szakmai konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) nemrégiben megalakult Versenyképességi Szakosztálya és a Magyar Nemzeti Bank 2016. június 24-én, pénteken 9 órától Budapesten, a Bálnában (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.).

Robbanás várható az ingyen áram frontján

2015. június 6.

Hírek

A hatvanas évek végének amerikai Apollo űrprogramjával összemérhető óriási projektet kezdeményeztek tudósok a zöldenergia terjedésének felgyorsítása érdekében. Ahogy az akkori erőfeszítés elvezetett az ember Holdra szállásához, a mostani megelőzheti a klímakatasztrófát. A cél, hogy a zöldenergia tíz éven belül legyőzze a fosszilis energiahordozókat.