Adj otthont egy vércsecsaládnak!

2019. július 8.

Hírek

Védett ragadozó madarunk, a vörös vércse védelmére indult akció Vas megyében. Speciális költőládákat szerelnek fel.

Ragadozó madaraink a mezőgazdaság ingyen napszámosai

2018. november 16.

Hírek

A Körös-Maros Nemzeti Park tájain idén egyszerre tapasztalható a mezei pockok és a hörcsögök számának robbanásszerű megemelkedése, az ún. gradáció. A ragadozó madarak azonban segítik a gazdálkodókat abban, hogy megszabaduljanak e kártevő rágcsálóktól.

Sikeres vörös vércse költések a Kis-Sárréten

2017. július 23.

Hírek

Az ezredfordulón mindössze húsz pár vörös vércse költött a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. Számuk azóta folyamatosan növekszik, idén már elérte a százat.

Dráma a fészekben

2014. június 20.

Hírek

Rájár a rúd a Hortobágyi Nemzeti Parkban madárfészkeket bekamerázó természetfilmesekre, hiszen márciusban egy nyest legyilkolta azt a három rétisasfiókát, akiknek fejlődését több mint 170 ezren figyelték, tegnap pedig szintén egy nyest végzett ki egy vörös vércse fészekaljat.

Meggyógyultam, szabad vagyok!

2014. június 17.

Hírek

Május 3-án került a Mályi Természetvédelmi Egyesülethez egy vörös vércse áramütéssel és súlyos tüdőödémával. intenzív masszírozással és mágnesezéssel sikerült megmenteni a szárnyát és a lábát is. A madár egy hónap után gyógyultan szabadult a Mályi tónál.

Szokatlan balkonláda albérlő

2014. május 6.

Hírek

Megtetszett egy vörös vércsének az őrmezi lakótelep egyik 10. emeleti lakásának balkonládája – így hát beleköltött. A természetfilmesek meg bekamerázták, így élőben együtt várhatjuk a fiókák érkezését.

Nem volt rest a nyest!

2014. április 12.

Hírek

Március végén egy éjszaka alatt eltűnt mind a 3 rétisas fióka a Hortobágyi Nemzeti Park bekamerázott fészkéből. Akkor még csak gyanították a szakemberek, hogy ki lehetett a tömeggyilkos, most viszont éjszakai rejtett kamerás felvétel buktatta le a nyestet.

Vörös vércsék a bécsi belvárosban

2012. június 16.

Hírek

Új lakókkal, öt kis vörös vércsével büszkélkedhet Bécs 6. kerülete, Mariahilf. A fészkükből kiesett madarak a Szent Aegyd-templom tornyában kaptak helyet, feladatuk, hogy a frászt hozzák a galambokra.

Vércsefészek a belvárosban

2012. május 18.

Hírek

Morandini Pál, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) oszlopos tagja a budai Mészáros utcában mutatta meg az érdeklődőknek, hogy a vörös vércse Budapest szívében is fészkel. Fotó: Scherer, Indafotó.