Embercentrikus költségvetést szorgalmaz a Levegő Munkacsoport

2015. június 18.

Hírek

Gazdasági fejlődésünket, versenyképességünk javítását leginkább olyan területek támogatása szolgálja, mint az alkotó emberi munka, az oktatás, az egészségügy, a kultúra, az energiahatékonyság, a környezetvédelem, a hatékony kormányzás és a korrupcióellenes küzdelem.

Kifakult az uniós zöld költségvetés

2013. február 19.

Hírek

Nem sok innovativitásról tesz tanúságot az Európai Unió Tanácsa által február elején elfogadott uniós költségvetési javaslat. Ezentúl a tagállamok szabadon határozhatják meg, mit értenek “Zöld KAP” alatt, így nyitva áll az út a környezetkárosító gazdálkodási módok további támogatásához, sőt azok “zöldre mosásához” is.

Zöld költségvetés az unortodox gazdaságpolitika helyett

2012. július 09.

Helyszín: 1066 Budapest, Jókai u. 6.

Sajtótájékoztatók

MEGHÍVÓ a Magyar Szocialista Párt Közgazdasági- és Környezetvédelmi Tagozatai „Zöld költségvetés az unortodox gazdaságpolitika helyett” c. előadó ülésére.

Azért a víz az úr! Vita a vízügy kettős irányításáról

2011. november 26.

Hírek

Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságában az ellenzéki képviselők és a megjelent szakmai szervezetek vitatták a vízügy kettős irányítás alá helyezését. A nemzeti parkoknak a jövő évi 6,3 milliárdos kiadáshoz 2,8 milliárd forint bevételt kell hozniuk, amiben nincs benne a bírság, mert az a központi költségvetésbe folyik be.

Az LMP bemutatja a zöld fordulat 2012-es költségvetését

2011. szeptember 28.

Helyszín: Képviselői Irodaház 118-as tárgyalója

Sajtótájékoztatók

Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, az LMP Gazdasági kabinetjének vezetője és Vágó Gábor országgyűlési képviselő, a Számvevőszéki és költségvetési bizottság tagja Munkát, levegőt! Az LMP bemutatja a zöld fordulat 2012-es költségvetését címmel sajtótájékoztatót tart