Elhunyt Foltányi Zsuzsa, a zöld civilek nagyasszonya

2023. február 28.

Hírek

Tragikus hirtelenséggel meghalt Foltányi Zsuzsa biológus-vegyészmérnök, az Autonómia zöld programjából kinőtt Ökotárs Alapítvány első igazgatója, később stratégiai tanácsadója, a kuratórium és az adományi bizottság tagja.

Vörös listán vagyunk 2. rész

2017. április 27.

Hírek

A sajtó és a média vörös listája, avagy a környezetvédelmi újságírás három évtizede – ahogyan Mangel Gyöngyi emlékszik. 2. rész. Közeledés a világhoz.

Elindult a ZöldCivil facebook csoport

2015. június 29.

Hírek

Egy új kommunikációs felülettel bővült a Zöld Civil Együttműködés, hiszen megnyílt a facebook csoportja is immáron. Bízunk benne, hogy a tartalmak olvasása mellett sok ember aktív felhasználója lesz ennek a nyílt közösségi csoportnak.

KT ülés és Szabó Marcel fórum

2015. február 26.

Helyszín: Budapest, Nádor u. 22

Sajtótájékoztatók

Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Koordinációs Tanácsának ülése és Fórum Szabó Marcellel a Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Biztoshelyettessel.

Fidesz-kompatibilis környezetvédelem

2014. október 9.

Hírek

Sallai Róbert Benedek (SRB) LMP-s parlamenti képviselő levelet írt a civileknek, hogy ne álljanak ki az Ökotárs mellett. Mint mondja, ő próbálja meggyőzni a fideszeseket, hogy „a zöldek nem egyenlőek azokkal a fővárosi liberális szervezetekkel, akiknél a források összpontosulnak”, akik „a független adományokkal védett fővárosi elefántcsonttornyokban” élnek. Engem támadsz Fidesszel való kollaboráció alaptalan vádjával? teszi… Tovább »

Civilek az Ökotárs Alapítvány mellett

2014. július 5.

Hírek

A Levegő Munkacsoport és a Greenpeace aktivistái éjjel óriási ÖKO♥TÁRS feliratot készítettek napelemes mécsesekből a budapesti Egyetem téren, majd felolvasták 23 hazai civil szervezet közös nyilatkozatát, amelyben támogatásukról biztosították az Ökotárs Alapítványt.

Nem kell a zöldek partnersége?

2014. május 3.

Hírek

Sallai Róbert Benedek szerint a rendszerváltás óta most először van ilyen rossz helyzetben a környezetvédelem.

Íme a Zöld Forrás nyertesei

2014. március 27.

Hírek

A választások előtt kihirdette a Vidékfejlesztési Minisztérium az idei – civil szervezeteket támogató – pályázatának eredményeit. A Zöld Forrás kerete folyamatosan csökken, idén már csak 70 millió, ami talán egy stadion gyepszőnyegére elég.

Mit várnak el a zöldek a következő kormánytól?

2014. március 12.

Hírek

64 környezetvédő civil szervezet elvárásait juttatta el a választáson induló pártok elnökeinek ma a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ). A civilek azt javasolják a pártoknak, hogy a képviselőjelöltjeik vállaljanak számon kérhető kötelezettséget ígéreteik megvalósítására.