Miért nem az eldobható csomagolásé a jövő?

2019. október 6.

Hírek

Egy friss Greenpeace jelentés arra hívja fel a fogyasztók figyelmét, hogy a nagyvállalatok milyen álmegoldásokkal jönnek az egyre elhatalmasodó műanyagszennyezés-válság kezelésére.

Fideszes haverok kaszálnak a paksi atom agymosáson

2019. április 10.

Hírek

A következő két évben a Paks II. 357 millió forintot fizet az atomenergiát és a paksi bővítést népszerűsítő, interaktív kamionért. A szolgáltatást ugyanaz a vállalat nyújtja, ami 2014 óta mindig, de a G-nap előtt még Simicska Lajos egyik cégének közbeiktatásával.

Paksi cinizmus: azt reklámozzák, hogy az atom megújuló energia

2019. április 9.

Hírek

Ma a világon nem ismert még egy olyan energiaforrás, ami hasonló mértékben környezetileg felelőtlen, az adófizetők számára drágább és működésileg veszélyesebb lenne az atomerőműveknél. Az atomipar elkeseredetten próbálja zöldnek beállítani a nukleáris energiát, ami nem más, mint a tisztaenergia-célok cinikus megcsúfolása. Bár az atomreaktorok maguk nem bocsátanak ki szén-dioxidot, további nukleáris kockázatokat vállalni az üvegházhatású… Tovább »

Csupa paksi ha

2017. szeptember 15.

Hírek

Ha 2014-ben nem egyedül Simicska Lajos találtatott volna alkalmasnak arra, hogy a paksi bővítés kommunikációját intézze. Ha nem kérdőjeleződött volna meg az alkalmassága rögtön azután, hogy szakított Orbánnal.

Putyin az önzöldítő álszent elnök

2017. augusztus 5.

Hírek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kihasználja a nyarat, horgászni ment a szibériai Bajkál-tóra, oda érkezve azonban megrökönyödve tapasztalta, hogy az UNESCO által is védett tó vize néhol sajnos nagyon szennyezett. 4 éve az ő rendeletével likvidálták a helyi tóvédő zöld szervezetet.

390 milliós zöldrefestés a Liget átépítéséről

2016. április 14.

Hírek

Nettó 390 milliós szerződést írt alá a Városliget zrt egy reklámcéggel. Feladatuk a Liget Budapest projekt kommunikációs feladatainak teljes körű ellátása egy évre. Megzavarták ma a Ligetvédők a Városfejlesztési Bizottság ülését. Maroknyi aktivista nem gátolhatja a Liget megújítását.

Áder János, a klímaszakértő

2015. július 12.

Hírek

A hazai közállapotokat mérgező problémáknál fontosabbá vált a bolygó védelme az államfőnek, aki a klímaügy felkarolásával formálisan is az ország fölé helyezte munkássága súlypontját. Ami testhezálló szerep és feladat volt Sólyom Lászlónak – akit egész civil mozgalmár múltja a környezetvédelemhez kötött –, az idegen, felvett póznak tűnik az utód, Áder esetében.

Paks tanagyag lesz?

2015. május 7.

Hírek

Az iskolarendszer és a felnőttképzés releváns területeit is érintő komplex oktatási program készül a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódóan. Jövő évi fiktív órarend egy paksi suliban: 1. hittan/erkölcstan 2. tesi/foci 3. állampolgári/alaptörvény ismeretek 4. atomfizikai /paksi alapismeretek 5. magyar/orosz történelem 6. unortodox gazdaságtan.