Hirdetés

Balatonmáriafürdőn nem értik, miért költöttek több mint félmilliárd forintot a település két vasúti megállóhelyre, ha nem állnak meg a vonatok. A két balatoni megállóhelyen Budapest – Fonyód, Siófok, Székesfehérvár irányába mindössze naponta egyszer, hajnali 4 óra 51 perckor áll meg vonat.

A másik irányba már többször, pontosabban összesen kétszer, háromnegyed hétkor és egy órával később is.

Népszava azt írja, a két megállóhelyre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint összesen 512 millió forintot költöttek a hullámtelepi állomásépület felújítása nélkül, hozzátéve, hogy a déli vasút rekonstrukciója során a Mészáros Lőrinc-féle R-Kord Kft., a V-Híd Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. alkotta Déli Part 2016 Konzorcium az eredeti, 53 milliárd forintos árnál közel 36 százalékkal drágábban, 72,4 milliárdért újította fel Szántód és Balatonszentgyörgy között a Balaton déli vasútját. Felújították a korábban Balatonmáriafürdő-alsó néven ismert állomást, ami a Máriahullámtelep nevet kapta, és kialakítottak Máriaszőlőhegy néven egy új állomást is. A vonatok viszont nem állnak meg.

Galácz György, Balatonmáriafürdő polgármestere kérte a MÁV-ot, hogy alakítsák már úgy a menetrendet, hogy legalább az egyik helyen megálljanak a vonatok, de a MÁV azzal utasította el a polgármester kérését, s a Népszavának is azzal indokolta a két megálló hanyagolását, hogy főszezonon kívül kevés az utas, s olyan feszes Fonyód és Balatonszentgyörgy között a menetrend – mely nyárra majd még bővül –, hogy nem fér bele még egy megállás. A vasúttársaság szerint ez nem is gond, ugyanis a megállóhelyektől alig néhány száz méterre állnak meg a helyközi buszok.
– Az kimaradt a tájékoztatásból, hogy minimum 50 perces várakozást jelent az átszállás a buszokra – jegyezte meg Galácz György, aki hozzátette, a buszokon kerékpárt sem lehet szállítani, így sokaknak ez sem megoldás. – Tényleg érthetetlen, hogy a forgalom szempontjából semmivel sem nagyobb Fenyves-alsón, vagy éppen Alsóbélatelepen megállnak a vonatok, rajtunk pedig mind átrobog. Ott a két vadonatúj megálló a semmire.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás