Hirdetés

A rezsicsökkentésnek is köszönhetően az idén Nyolcmilliárd forintos veszteséget könyvelhettek el az állami tulajdonú víziközmű-cégek idén – mondta mai sajtótájékoztatóján Jávor Benedek.

Az Együtt-PM társelnöke közölte: Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez fordult, hogy a rezsicsökkentés hogyan hatott ezekre a vállalkozásokra, és az adatot az írásbeli kérdésre adott válaszból idézte. A független képviselő szavai szerint a nyolcmilliárd forintos veszteséget majd a magyar államnak kell visszapótolnia az "egyébként is kritikus helyzetben lévő" költségvetés terhére. Arra vonatkozóan nincsenek pontos adatok, hogy a teljes nyolcmilliárd forintos veszteséget a rezsicsökkentés okozza-e, de abban biztos, hogy a cégek árbevételére hatást gyakoroltak ezek az intézkedések.

Az érintett vállalatok a korábbi években null szaldó körüli eredményt produkáltak, vagy szerény nyereséget vagy szerény veszteséget tudtak felmutatni. Ha ezek a cégek 2013-ban, amikor belép a rezsicsökkentés, nyolcmilliárd forint veszteséget könyvelnek el, akkor óhatatlan arra gondolni, hogy ennek közvetlen hatása van az eredményességükre.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás