Hirdetés
Főpolgármesteri Hivatal sajtóközlemény

Ezerfős mintán végzett közvéleménykutatást készített a Medián többek közt azzal kapcsolatban, hogy mennyire tartják elfogadhatónak a budapesti dugóhelyzetet az emberek. Mint kiderült, annak ellenére, hogy magyar sajtó egy része hetek óta a dugók miatt dühös emberekről szól, a budapestiek megértőek.

A jelenleg futó három legfontosabb felújításról is azt mondta a válaszadók több, mint fele, hogy egyáltalán nem zavarja. Részletesebben: bár a válaszadók 57 százalékának kellett az elmúlt héten várakoznia dugó miatt, a Lánchíd felújítására 58 százalék zavarta azt, hogy nem zavarja, a Blaha Lujza tér és a pesti alsó rakpart felújítására pedig 52, illetve 58 százalék válaszolt hasonlóképp.

Ez nem azt jelenti, hogy nincs dugó Budapesten, hanem azt, hogy tisztában vannak az emberek a dugók valódi okaival: a kérdezettek 41 százaléka ért egyet teljesen azzal, hogy a főváros nem bír el ennyi autót, és túl sokan választják a közlekedésnek ezt a módját, 41 százalékuk pedig igaznak tartja, hogy “a sok elkerülhetetlen felújítás sok áldozattal jár, de megéri, mert sokkal élhetőbb lesz a város.” Nagyon úgy tűnik, hogy nem az autósok, tömegközlekedők és biciklisek egymás elleni háborújáról van szó: az autós válaszadók legnagyobb része, 27 százaléka ért egyet teljesen azzal, hogy nem bír el ennyi autót a város, bár itt van látványos eltérés, ugyanis a tömegközlekedők, biciklisek és gyalogosok esetében ugyanerre a kérdésre 50 százalék magabiztos igenlés érkezett.

Közlekedési formától függetlenül egységesen biztosak benne a budapestiek, hogy a város javát szolgálják ezek a kellemetlennek tűnő felújítások: az autósok 34, a tömegközlekedők 45, a biciklisek 43, a gyalogosok 50 százaléka mondta, hogy a város élhetőbbé tételét szolgálják a felújítások.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás