Hirdetés
(X)

A különféle feldolgozó üzemekben rengeteg kórokozó található, ezért fokozott figyelmet kell fordítanunk a fertőtlenítési folyamatok minőségére. Ilyen esetekben nincs helye a felületességnek. A következő cikkben most az UV-C csírátlanító eszközöket fogjuk bemutatni Önnek. Tartson velünk!

Fertőtlenítés a halfeldolgozó üzemekben

A hús, a hal feldolgozása nem éppen kockázatmentes tevékenység, legalábbis higiéniai szempontból nem tekinthető annak. Mivel a halfélék igencsak érzékenyek a különféle kórokozókra, ezért mind a feldolgozás, mind a raktározás alatt a lehető legnagyobb csíramentességet kell biztosítanunk. A Hollandimpex lég- és felületkezelő rendszereivel például az csarnokok, raktárak légterét is megtisztíthatjuk, mindezt az UV-C lámpás berendezésekkel.

A csírátlanítás valamennyi területet érint: a légteret, a felületeket, az eszközöket, sőt, a legtöbbször még magát a terméket is.

Mit csinálnak az UV-C lámpák?

A germicidlámpák UV-C sugárzással dolgoznak, pontosan 253,7 nm-es sugárzással, amely megsemmisíti a baktériumokat, a vírusokat, a gombát és a penészt is.

A lámpák alkalmazása természetesen többrétű lehet. Az élelmiszeripari üzemekben például a szabadon sugárzó, falra szerelhető, mobil módon is mozgatható lámpatestek vethetők be. Ezeket nem szabad emberi jelenlét mellett használni.

A légtér kezelése a termelés alatt

Mivel a feldolgozó helyiségekben emberek dolgoznak, ezért a falra szerelhető lámpákat nem tudjuk a munkafolyamat alatt használni, tehát a légtér kezeletlen marad. Ezzel sajnos csak annyi a probléma, hogy ha bekerül egy kórokozó, akkor szabadon szaporodhat és fertőzhet a következő csírátlanítási ciklusig. Ezt úgy kerülhetjük el, ha a termelőüzem légterét is megfelelő hatékonysággal kezeljük.

A csíramentes légtér biztosításában három professzionális, UV-C lámpával ellátott produktum segíthet: az UV4AIR Simple, az UV4AIR Duct és az UV4AIR Active. A termékcsalád speciális légkezelési technológiájának köszönhetően, az üzemcsarnokban, a raktározási, az érlelő helyiségekben vagy a pihenőkben egyaránt állandóan csíramentes levegő keringhet. Ráadásul ezek a berendezések zárt rendszerben dolgoznak, így akár a nap 24 órájában működtethetők.

Végül, lehetőség van egy adott munkafolyamat fertőtlenítésére is, ilyenkor a gépsor egyes szakaszaira kerülnek fel az egyedi tervezésű készülékek.

Az UV-C technológia tehát lehetővé teszi a halfeldolgozó üzemek teljes körű fertőtlenítését.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás