Hirdetés

Németországban a világ egyik legkedvezőbb tömegközlekedési bérletét vezethetik be. A részletekről hivatalosan ma beszélnek, de a Bloomberg már megtudott néhány konkrétumot. A német itt is többet ér a magyarnál. Mától használhatóak a hazai vármegye- és országbérletek.

Az új bérlet mindössze 49 euróba (mintegy 18 500 forint) kerülhet, ezért cserébe Németország összes buszán, metróján és villamosán utazhatnak majd a tulajdonosok. Emellett az úgynevezett Deutschland Tickettel a helyi és regionális vonatokon is lehet majd utazni. Az Intercitykre viszont nem lesz érvényes a bérlet, mivel az a cél, hogy elsősorban a rövid utazásokat váltsák ki a németek tömegközlekedéssel.

Tavaly nyáron 9 eurós kedvezményes bérletet vezetett be a német kormány, a mostani ennél lényegesen drágább, azonban nem csak három hónapra, hanem legalább két évre terveznek vele, illetve nem csak a vonatokra, hanem a városi tömegközlekedésre is érvényes lesz.

Becslések szerint az új bérlet évente 1,5 milliárd eurós bevételkiesést okozhat a szövetségi költségvetésnek, emellett a tartományok is hasonló összegű költséggel számolhatnak-írta a portfolio.

Mától használhatóak a hazai vármegye- és országbérletek.

A magyar országbérlet 18 900 forintba kerül, de a helyi közösségi közlekedési eszközökre nem érvényes.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás