Hirdetés

Hosszú évek óta kerülgetjük a 4-es Metró építkezéseit. Örülünk minden kis előre haladásnak. Végre megnyitották az áthaladó gyalogos forgalom előtt a Rákóczi teret, ahol lebetonozták a fákat! Igen!

A mögötte működő Csarnokban igen jó piac működik az épület gyönyörű, gyalogosan vágtam hát neki az útnak. Nekem tetszik a megálló épülete is, de a szépen cseperedő parkot is régen a szívembe zártam. A város egyik legrosszabb hírű, legpocsékabb terének megújulása akkora öröm, amivel kevés környezeti boldogság veheti fel a versenyt.
Életben hagyták a fákat, fiatalokat is ültettek és cserjékkel, bokrokkal díszítették a teret. Van itt is burkolat bőven, de sokkal tagoltabb, tágasabb, mint bármelyik más megállónál eddig láttam. A villamosból nézve ilyen boldog a városlakó. Ez volt az a tér, ahol szabályos, sőt a minimálist meghaladó 1,8m-1,8 m-es faverem-rácsot használtak a fák gyökerének lélegzése és vízfelvétele érdekében.

Ezen a téren láttam először életemben szabályosan használni a faverem rácsokat: felszedték őket, kitakarították a több kiló csikket a rács alól, felásták a talajt, kapott egy kis komposztot is és visszahelyezték a fácskák mellé. Hurrá!
Ehhez képest olyan látvány fogadott, amitől az én sokat látott szemem is fennakadt.

Lebetonozták a fákat!

Kirakták kockakővel a légáteresztő keretet és a réseket kiöntötték aszfalttal(?) bitumennel(?) nem tudom, de kiöntötték!

Részletek fotókkal >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás