Hirdetés

Tisztelt Olvasóink, kedves Barátaink! Hazánk egyik legrégibb tudományos ismeretterjesztő lapja, történetének legválságosabb időszakát éli át. A működésünket garantáló gazdasági erőforrásaink vészesen megfogyatkoztak, a 2022-ben megítélt szerény állami pályázati támogatásokhoz sem juthattunk hozzá – közölte a lap.

Mint közleményükben írták: így a TermészetBÚVÁR Alapítvány Kuratóriuma a Szerkesztőbizottsággal és a Szerkesztőséggel közösen a kényszerítő körülmények miatt határozta el, hogy további intézkedésig 2022 júliusától felfüggeszti a TermészetBúvár magazin megjelentetését, és lapelőfizetéseket sem fogad.

Sok egyeztetés, tárgyalás és súlyos belső vívódások után hoztuk meg az egyedül lehetséges döntésünket. Érdemes tudni, hogy a TermészetBúvár magazin árbevételei a költségeknek mintegy a felét fedezik. Ezért a többit az állami költségvetésből finanszírozott pályázati forrásokból kell előteremtenünk. Így pénzügyi helyzetünk szorosan összefügg a mindennapi gazdasági élettel. A takarékos gazdálkodás szigorú követelményei érzékenyen érintették, érintik lapunk helyzetét is.

A krízis viharos gyorsasággal alakult ki.

A pandémia idején egy számunkra megítélt 3 milliós pályázati támogatáshoz nem juthattunk hozzá, következményeit máig nyögjük. 2021 második félévében, majd 2022 elején az erősen szűkülő pályázati támogatások, amelyek nagy késéssel érkeztek bankszámlánkra, továbbá a szolgáltatások és az alapanyagok (papír) drasztikus áremelkedése, a nyomdaszámla és a bérleti díj euró alapú elszámolása ellehetetlenített bennünket. Súlyos helyzetet idézett elő, hogy ez év júniusában, lapunk életben tartója, Dosztányi Imre főszerkesztő elhalálozott.

Maréknyi csapatunk továbbra is nagy erőfeszítéseket tesz a TermészetBúvár magazin folyamatosságának megőrzéséért. Megértésüket előre is köszönjük!
Olvasóink, támogatóink példás segítőkészségét sokféle formában érzékelhettük, érzékelhetjük.
Szeptemberben megjelent bankszámlánkon a NAV átutalása, az Olvasóink 1 százalékos személyi jövedelemadójának felajánlása, amely 1 588 697 forintot tett ki! Hálásan köszönjük pótolhatatlan segítőkészségüket, amely sokszorosan kamatozik a felnövekvő nemzedék szemléletformálásában. Az összeg egy részét haladéktalanul fel is használtuk legégetőbb aktuális fizetési kötelezettségeink teljesítésére.

Így is támogathatja munkánkat: A Természetbúvár Alapítvány akciós könyvei Karácsonyra és az új évre

Bízunk a folytatásban.
A TermészetBúvár Szerkesztősége

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás