Hirdetés
hvg hírlevél

Hullámvasútra hasonlít a turisták körében népszerű városok viselkedése. Nem sokkal a koronavírus-járvány kitörése előtt több spanyolországi városban, egyebek mellett Barcelonában is tüntettek a várost élhetetlenné tévő külföldi vendégek áradata miatt, hogy aztán másfél év múlva különféle kedvezményekkel csábítsák vissza a pandémia miatt elmaradt turistákat.

Úgy tűnik, most megint nagyon beindult az idegenforgalom, erre lehet következtetni abból, hogy a legnépszerűbb városok ismét besokalltak és igyekeznek megszabadulni a turisták egy részétől vagy legalábbis el akarják érni, hogy a vendégek kevésbé zavarják az őslakosok hétköznapjait. Miközben néhány népszerű turistaközpontban – például Rodoszon – az idegenforgalmat jóidőre visszavető erdőtüzek pusztítanak, Amszterdamban, ahova havonta mintegy egymillió turista érkezik, igyekeznek megszabadulni azoktól a vendégektől, akik az erkölcsös életből akarnak kivenni szabadságot egy ottani úttal: egyebek mellett betiltották a vöröslámpás negyedben a marihuána utcai fogyasztását, és lebeszélik azokat a brit turistákat is Amszterdamról, akik egy hétvégi alkoholtúrára érkeznek a városba.

A legnépszerűbb olaszországi, franciaországi, portugáliai, horvátországi és spanyolországi városok is intézkedéseket hoztak a vendégek számának csökkentésére: betiltották például az utcai hangos zenehallgatást és a gurulós bőröndök használatát, korlátozzák a legnépszerűbb turistacélpontokhoz való hozzáférést.

Az ésszerű és kevéssé ésszerű tiltások célja mindenhol az, hogy megszabaduljanak azoktól a külföldi vendégektől, akik viszonylag keveset költenek, viszont ezt nagy feltűnéssel és zajjal teszik.

További részletek: Hol és hogyan igyekeznek megszabadulni a nemkívánatos vendégektől >>>

Nyitókép: tömegturizmus Krakkóban. Fotó: Sarkadi Péter greenfo

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás