A rovat kizárólagos támogatója

Felhőkarcoló saját szennyvíztisztítóval, „Függőleges erdő” (Bosco Verticale) Milánó nevezetessége. Beton, vagy fa?- melyik a környezetbarátabb építőanyag. Építészettel a felesleges épületgépészet ellen.

Hogyan lehet minél gyorsabban, és lehetőleg minél olcsóbban saját családi házhoz jutni?

„Házat, de gyorsan!” címmel építészeknek és építészhallgatóknak írt ki tavaly ötletpályázatot a Leier, melynek 10 díjazott munkája bekerült a cég típusház kínálatába. Sarkadi Péter vendége e pályázat egyik zsűritagja Prof. Dr. Kiss Gyula egyetemi tanár, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős az Óbudai Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Karán – aki a zöld építés elkötelezett híve, így erről is bőven szól a podcastban: felhőkarcoló saját szennyvíztisztítóval, „Függőleges erdő” (Bosco Verticale) Milánó nevezetessége, beton, vagy fa?- melyik a környezetbarátabb építőanyag. Építészettel a felesleges épületgépészet ellen.

Prof. Dr. Kiss Gyula egyetemi tanár, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős az Óbudai Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar kép: Sarkadi Péter greenfo

Nyitókép: Bosco Vertcale Milánó Stefano Boeri projekt Fotó: Inigo Bujedo Aguirre Getty Images

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás