Az új-generációs típusház az nem egyenház

2024. május 9.

Hírek

Az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. (ÉMI) szentendrei nemzeti mintaház telepén a kilenc, döntően könnyűszerkezetes technológiájú típusház előkészítése a végéhez közeledik. Hamarosan kezdődhet a házak kivitelezése, amelyek között az egyetlen a Leier Rába fantázianevű típusháza, amely nem könnyűszerkezetes, hanem korszerű előregyártott betontechnológiával épül majd.

Hol spórolhatok a lakásépítésnél, és miért nem lesz villamos Pécsen?

2023. október 7.

Hírek

Hogyan lehet minél gyorsabban, és lehetőleg minél olcsóbban saját családi otthonhoz jutni? Akár Zsolnay porcelánnal is csökkenthető a homlokzat felmelegedése, A villamos és troli helyett “metróvasút” és hidrogénbusz kellene Pécsnek. Panelkertváros és újraéleszthető Pécsivíz a hőerőművi pernyekazetták helyén -podcastunkban Karlovecz Zoltán Ybl-díjas építész, Pécs volt főépítésze.

A zöld építészet távlatai

2023. április 22.

Hírek

Felhőkarcoló saját szennyvíztisztítóval, „Függőleges erdő” (Bosco Verticale) Milánó nevezetessége. Beton, vagy fa?- melyik a környezetbarátabb építőanyag. Építészettel a felesleges épületgépészet ellen.

Kéményvarázslás felsőfokon

2023. április 3.

Hírek

Mielőtt lakóépületének felújításába kezd, érdemes megfogadnia a Leier Kéményrendszerek üzletág termékmenedzserének hasznos gyakorlati tanácsait a tetőfelújítással, a betoncseréppel, a kéményekkel, és a típusházakkal kapcsolatban.

Házat, de gyorsan! 11 inspiráló házzal bővül a Leier ötlettár

2022. november 26.

Hírek

11 házzal bővül az építkezők döntéseit segítő Leier Típusházak köre. A gyakorló építészek és építészhallgatók számára kiírt tervezői ötletpályázatra beérkezett 45 tervből a 10 legjobbat szakértő zsűri választotta ki, és egy épület a közönség szavazatai alapján kerülhet az inspirációtárba. A feladat CSOK kompatibilis családi házak vázlatterveinek elkészítése volt 5 fős család számára.

A modern típusházak nem egyenházak

2022. október 14.

Hírek

Családi ház pár hónap alatt? Korszerű előregyártott technológiával jelentősen gyorsabban és tisztábban, tervezhető költségekkel juthatunk hozzá álmaink otthonához. Az előregyártott technológiával készülő „Leier Típusházak” nem csak inspirációul szolgálnak, de megoldást is jelentenek, sőt kiváló energetikai mutatókkal is rendelkeznek.

Minden cseppje kincs. Vízelvezetés, vagy visszatartás?

2022. szeptember 23.

Hírek

Az idei nyár a csapadék és hőség szempontjából  is rendkívüli volt. Elvétve villámárvizek és egyre tartósabb hőhullámokkal párosult az aszály. Kiszáradt tavak, folyók, felperzselődött szántók, kertek, udvarok. Áldás vagy átok? Vízelvezetés, vagy vízvisszatartás? Hasznos tanácsok a Leier szakemberétől.

Variációk fűtésre a fenntarthatóság jegyében

2022. július 26.

Hírek

A rezsicsökkentés változása is felgyorsítja a kandallók és egyéb fatüzeléses eszközök reneszánszát, amihez már csak egy jól megválasztott, biztonságos kémény kell. A régi-új, de mindenesetre sok helyen alternatív fűtési megoldások kifejezetten környezet- és pénztárcakímélők is lehetnek. Ha…