A zöld építészet távlatai

2023. április 22.

Hírek

Felhőkarcoló saját szennyvíztisztítóval, „Függőleges erdő” (Bosco Verticale) Milánó nevezetessége. Beton, vagy fa?- melyik a környezetbarátabb építőanyag. Építészettel a felesleges épületgépészet ellen.

Kéményvarázslás felsőfokon

2023. április 3.

Hírek

Mielőtt lakóépületének felújításába kezd, érdemes megfogadnia a Leier Kéményrendszerek üzletág termékmenedzserének hasznos gyakorlati tanácsait a tetőfelújítással, a betoncseréppel, a kéményekkel, és a típusházakkal kapcsolatban.

Házat, de gyorsan! 11 inspiráló házzal bővül a Leier ötlettár

2022. november 26.

Hírek

11 házzal bővül az építkezők döntéseit segítő Leier Típusházak köre. A gyakorló építészek és építészhallgatók számára kiírt tervezői ötletpályázatra beérkezett 45 tervből a 10 legjobbat szakértő zsűri választotta ki, és egy épület a közönség szavazatai alapján kerülhet az inspirációtárba. A feladat CSOK kompatibilis családi házak vázlatterveinek elkészítése volt 5 fős család számára.

A modern típusházak nem egyenházak

2022. október 14.

Hírek

Családi ház pár hónap alatt? Korszerű előregyártott technológiával jelentősen gyorsabban és tisztábban, tervezhető költségekkel juthatunk hozzá álmaink otthonához. Az előregyártott technológiával készülő „Leier Típusházak” nem csak inspirációul szolgálnak, de megoldást is jelentenek, sőt kiváló energetikai mutatókkal is rendelkeznek.

Minden cseppje kincs. Vízelvezetés, vagy visszatartás?

2022. szeptember 23.

Hírek

Az idei nyár a csapadék és hőség szempontjából  is rendkívüli volt. Elvétve villámárvizek és egyre tartósabb hőhullámokkal párosult az aszály. Kiszáradt tavak, folyók, felperzselődött szántók, kertek, udvarok. Áldás vagy átok? Vízelvezetés, vagy vízvisszatartás? Hasznos tanácsok a Leier szakemberétől.

Variációk fűtésre a fenntarthatóság jegyében

2022. július 26.

Hírek

A rezsicsökkentés változása is felgyorsítja a kandallók és egyéb fatüzeléses eszközök reneszánszát, amihez már csak egy jól megválasztott, biztonságos kémény kell. A régi-új, de mindenesetre sok helyen alternatív fűtési megoldások kifejezetten környezet- és pénztárcakímélők is lehetnek. Ha…

Klímafödémmel épül az Öko-lakóház

2022. április 28.

Hírek

A Szőlőliget Öko- lakópark egy a környezettudatosság szellemében megvalósuló beruházás Budapest mellet, a Naplás- tó természetvédelmi területének szomszédságában. Az épületek bővelkednek olyan új, innovatív környezetbarát és fenntartható technológiákban, mint például a klímafödém, amellyel a hűtés és fűtés feladatát oldották meg a szakemberek.

Igazán zöld zajvédelem

2022. április 8.

Hírek

Életünk természetes velejárója a zaj, a feltöltődés záloga azonban a csend: csakhogy a városiasodással az építkezések, a megnövekedett közúti forgalom, de akár a szórakoztatóipar jelenléte miatt – a zajterhelés mértéke is egyre nő. A zajcsökkentés legzöldebb módjáról szól mai podcastunk.

Fafűtéses kandalló: lehet zöld megoldás?

2021. október 26.

Hírek

Az utóbbi években egyre jobban népszerűsödnek a környezettudatos megoldások, amely nemcsak a növekvő fogyasztói igényeknek, de a szabályozásoknak is nagyban köszönhető. Az építőiparban nagy változás jön, ugyanis a jövő évtől nemcsak lehetőség, hanem kötelezettség is lesz a tudatos építkezés.

Csendes udvar zöld megoldással

2021. július 8.

Hírek

A napjainkban egyre népszerűsödő környezettudatos gondolkodásmódnak köszönhetően, mára szinte az élet minden területén elérhetővé váltak olyan megoldások, amelyekkel hétköznapi életünket is könnyedén zöldebbé tehetjük, sőt. Egyre több olyan terület van, például az építőipar is, ahol már kötelezővé vált vagy hamarosan azzá válik a fenntartható lépések bevezetése.