Hirdetés
Forrás: (X)

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara exkluzív zöldgazdasági szakember képzést indít minden olyan környezetét és szakmáját tudatosan építő vállalkozónak, aki a már érzékelt klímaváltozást figyelembe véve tervezi végezni tevékenységét, jövőbeni fejlesztéseit, beruházásait.

 Tudja Ön, hogy az előrejelzések szerint
—   2050-ig nyáron 1,4 – 2,6 fokos, ősszel 1,6 – 2 fokos hőmérséklet emelkedés várható?
—   a nyári napok száma az évi 66 napról 87-89 napra fog nőni?
—   a hőségnapok száma 2050-ig 3,6-10 nappal növekszik?
—   nyáron a csökkenő vízmennyiség mellett egyre hosszabb ideig nem számíthatunk csapadékra?
—   a nyári meleg és a szárazság eredménye a felszíni vizek átlaghőmérsékletének lassú növekedése lesz?

Miért fontos erről tudni egy vállalkozásnak?

A gazdálkodó szervezeteknek a jövőbeni fejlesztéseik során ezeket a változásokat figyelembe véve kell a beruházásaikat megtervezni. Az éghajlatváltozás közvetett módon befolyással lesz az épületekre, egyéb infrastruktúrákra és azok környezetére, közvetett módon pedig hatással lesz a termelési tényezőkre, termékekre, alapanyagokra, keresletre és egyes iparágakban, pl. az élelmiszeriparban a minőségre is.

Amennyiben ezen információkat a fejlesztések során a vállalkozások figyelembe veszik, elkerülhetik a nem várt károkat, illetve helyes alkalmazkodás esetén még piaci előnyhöz is juthatnak. Alkalmazkodáson az éghajlatváltozás hatásai ellen való megfelelő felkészülést és előrelátást is értjük.

Zöldgazdasági szakember képzés

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara exkluzív Zöldgazdasági szakember képzést indít minden olyan környezetét és szakmáját tudatosan építő vállalkozónak, aki a már érzékelt klímaváltozást figyelembe véve tervezi végezni tevékenységét, jövőbeni fejlesztéseit, beruházásait.

Magyarország a klímaváltozás okán az egyik legjelentősebben éríntett égövben van, ezért jelentős lokális éghajlatváltozás megy végbe. Ahhoz tehát, hogy vállalkozásunk egyáltalán alkalmazkodni tudjon a változásokhoz és további környezetkárosítás nélkül állítson elő terméket vagy szolgáltatást, ismerni szükséges a zöldgazdaság módszereit, új technológiát, eszközeit és alapanyagait.

A Zöldszakember képzés résztvevői   

♥  reális képet kapnak a klímaváltozás aktuális helyzetéről,
♥♥ megértik azt, hogy a zöldgazdaság elveinek használatával hogyan és miért járulnak hozzá a globális klímaváltozás által okozott hatások lassításhoz és a kibocsátások csökkentéséhez,
♥♥♥ megismerik azokat a környezetvédelmi szempontokat, amelyeket a munkájuk során az alapanyag kiválasztásától és hulladékká válásig figyelembe kell venniük,
♥♥♥♥ a klímaváltozás okozta elvárosoknak megfelelően tudják elvégezni feladataikat, illetve tudják elkészíteni a terméket, vagy a szolgáltatást ennek megfelelően tudják végezni.
♥♥♥♥♥ a hagyományos anyagok elhagyása után korszerű, környezetbarát anyagokkal, technológiákkal egyaránt magas szinten tudnak minőségi munkát végezni,
♥♥♥♥♥♥  tudásuk a gyakorlati elvek és módszerek megismerése mellett kiterjed a szabályozásokra is, és megadja a felkészüléshez szükséges források elérésének módját.

A Zöldgazdasági szakember képzés óraszáma: 24 óra, intenzitása: 4×6 tanóra (heti egy alkalom, péntek, 8:30-13:15 óra)

Az őszi képzések kezdési időpontjai:

· 2022. szeptember 30. (a képzés utolsó napja: október 21.)
· 2022. október 28. (a képzés utolsó napja: november 18.)
· 2022. november 25. (a képzés utolsó napja: december 16.)

A képzés – a 11/2020. (II.7.) Korm. rendelet alapján – Tanúsítvány kiadásával zárul.

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.

Tananyagegységek:
Zöldgazdaság alapjai (Zöldgazdaság fogalma, területei, jövője, Klímaváltozás okai és hatása az éghajlatra, Klímaváltozás modellezésének módszerei, Üvegházhatású gázok és jellemzőik, Klímapolitika, Klímaváltozás hatásai Magyarországon az EU-ban és globálisan, Települési klímapolitika, fenntartható város, okos város a klímaváltozással összhangban, Magyarország Zöldgazdasági politikája 2050-ig, Körforgásos gazdaság, Karbon lábnyom számítás, ÜHG gázok kibocsátás-csökkentésének lehetőségei, Klímakockázat elemzés, mint jövő, Egyéni felelősség és feladat vállalkozó és magánember esetében, Informatika és MI szerepe a zöldgazdaságban, Társadalmi válaszok a klímaváltozásra, Gyakorlati jó példák a zöldgazdaságban)

Források (Pénzügyi források eredete, szétosztás módja globálisan és a EU-ban, Hazai pályázati források vállalkozásoknak, Sikeres pályázat szempontjai a fenntarthatóság jegyében)

Oktatók:

A képzés díja:

a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagdíjhátralékkal nem rendelkező önkéntes tagjainak*: 49 000 Ft + áfa (br. 62 230 Ft)
Nem önkéntes kamarai tagok (regisztrált vállalkozások) részére: 61 000 Ft + áfa (br. 77 470 Ft)
*A kamarai regisztráció nem jelent kamarai tagságot. A kereskedelmi és iparkamaránál a tagság továbbra is önkéntes.

A képzési díj befizetését a képzés kezdete előtt 7 nappal, átutalással várjuk a 10915008-00000009-21320012 számlaszámra. A jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha a képzési díj kiegyenlítésre került.

Amennyiben a Zöldgazdasági szakember képzésre jelentkezni kíván, JELENTKEZÉSÉT ide kattintva teheti meg.

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Felnőttképzési tevékenység engedélyszáma: E/2021/000040
Felnőttképzési tevékenység bejelentés száma: B/2021/000705

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás