Hirdetés
Forrás: hvg.hu

A japán kormány lecserélné mind a 17 Tepco- igazgatót, hogy a fukusimai baleset körülményeit alaposan ki tudja vizsgálni. Ha nincs csere a vállalat élén, akkor állami segély sincs. Az utóbbi pedig de facto államosítást jelent.

A japán kormány eldöntötte, hogy a Fukushimai erőművet működtető Tepco vállalat teljes igazgatóságának mennie kell, hogy sikerrel lehessen felgöngyölíteni az atomkatasztrófával kapcsolatos történéseket. – számolt be a Spiegel online a Mainichi nevű japán lap értesülére hivatkozva.

Ez egyben feltétele is annak, hogy a vállalat összesen 13 miliárd dollár állami segítséghez jusson. A Tesco már eddig is milliárdokat kapott, a következő csomagról, amely 689,4 milliárd jent (6,7 milliárd euró) jelent, pedig a héten döntött a japán kormány. Ez az újabb gigantikus összeg lehet a fedezete a Tepco kártérítési kötelezettségeinek.

A vállalat jövője azóta nem világos, hogy 2011. március 11-én egy cunami következtében a fukushimai Daiichi erőmű súlyosan károsodott. A Tepco-nak pedig nemcsak a helyreállítási munkákkal és a kártérítéssel kell szembenézni, hanem a fűtőanyagok költségeinek a drágulásával is. A támogatással a Tepco-t a japán kormány de facto államosítaná.

Kapcsolódó anyagok:

Fukusima – Árnyékvilág – Mondd te mit választanál?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás