Hirdetés
Forrás: hvg.hu

Titkos, VIP klímavédelmi zöldrendezvény volt a minap Szicíliában. 114 magánrepülővel érkeztek a Föld megmentéséről szóló konferenciára a sztárok.

Nem lebecsülve az olyan jelentékeny személyiségek közéleti befolyását, mint Leonardo DiCaprio, Katy Perry, Naomi Campbell, Bradley Cooper vagy Stella McCartney mégis elég visszás, hogy a legkevésbé sem a “fenntarthatóságot” megtestesítő magángépekkel érkeznek egy rendezvényre, amely a Föld megmentéséről szól- szúrta ki a HVG.

A CO2-kibocsátás egyik legfőbb felelőse a közlekedés, többek közt az autóipar, amelynek cégeire szigorú előírások, illetve komoly büntetések várnak, ha nem teljesítik azokat. A Palermo közelében tartott, nem nyilvános találkozón, amelynek a hírek szerint a Google volt a házigazdája, pontosan olyan jellegű témákat vitattak meg, mint a klímaváltozás.

A hétvégi felhajtás a nyomán egy-egy újság nem felejtette el megjegyezni azt is, mibe került ez a háromnapos összejövetel környezeti szempontból. Kiszámolták például a 114 magángép károsanyag-kibocsátását Los Angelestől Szicíliáig, amely 784 tonna plusz CO2-t jelent a légkör számára – a The Page Six számításai szerint. A háromnapos rendezvény költségvetését egyébként is nagyjából 20 millió dollárra teszik.

De, hogy ne csak a repülőket vegyük elő, itt volt az Andromeda megajacht is, amely egy 351 láb hosszú behemót. A tulajdonosa egy új-zélandi milliárdos. Mindenesetre reméljük legalább kitaláltak valamit a bolygónk megmentésére.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás