Hirdetés

Az Apple évek óta kénytelen hallgatni, amikor az a vád éri, hogy épp a mamutcég az egyik olyan technológiai óriás, amely a legkevésbé figyel a környezet védelmére. Tavaly a Greenpeace külön ki is emelte az Apple-t, mint negatív példát. Most azonban döntésre jutottak a vezetők és az észak-karolinai központjukat ezentúl szolár energiával látják majd el.

Az Applet tavaly a zöld megoldásokat legkevésbé alkalmazó technológiai vállalatnak nevezte a Greenpeace. Most úgy tűnik, hogy a vezetés megpróbálja a jó hírén esett csorbát helyrehozni. Terveik szerint a keleti parti adatközpontját ezentúl, a szénből nyert energia helyett napenergiával működteti majd. Csaknem 1 milliárd dollár értékben terveznek egy napenergiát hasznosító farmot a központ mellett, Maiden-ben.
Mivel a technológiai vállalatok komoly titokként kezelnek mindent, ami az adatközpontjaikkal és azok energiaellátásával kapcsolatos, így az Apple szóvivője is csak annyit jegyzett meg, hogy a központ melletti szomszédos területen épül majd a napfarm. Az építkezés azonban komoly visszhangot váltott ki október közepén a városkában, mivel a terület megtisztítását azzal kezdték, hogy a 121 hektáros bozótost egyszerűen felégették. A környéken élők napokig panaszkodtak az állandó füstre.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás