Jön az Apple éltető alumíniuma

2018. május 15.

Hírek

Az Apple összeállt az Alcoával és a Rio Tintoval, a felek által alapított közös vállalat forradalmasítaná az alumíniumgyártást, amely üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli alumínium-előállítást tesz majd lehetővé.

Tovább zöldülnek a tech-óriások

2016. szeptember 26.

Hírek

Az Apple már 93%-ban megújuló forrásokból szerzi be az energiát, a Facebook két éven belül éri el az 50%-ot, a Google a 100%-ra törekszik. Élen a Microsoft.

Az Apple, mint zöldalma

2016. augusztus 21.

Hírek

Már 14 Apple összeszerelő üzem kapta meg a hulladékmenetes működésért járó tanúsítványt, köztük az embertelen munkakörülményekről, dolgozói öngyilkosságokról elhíresült Foxcon is. A következő években a megújuló energiára állnak át. Az Apple több napelemet telepít Kínában, mint Magyarország.

Full benaposodik az Apple

2015. december 22.

Hírek

Az Apple januártól teljesen átáll napelemre Szingapúrban, tiszta energiával látja el helyi központját és az itt nyíló legújabb boltját is, ami az első Store lesz Délkelet-Ázsiában.

Íme az Apple titkos Titánja

2015. február 14.

Hírek

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy évvel ezelőtt indította útjára “Titan” kódnév alatt az elektromos autó fejlesztési projektet.

Közbeszerzéstől is zöldül vissza az Apple

2012. július 14.

Hírek

Újra csatlakozik az Apple az EPEAT-hoz, ahhoz a rendszerhez, amelynek feladata, hogy az elektronikai termékeket környezetvédelmi szempontból értékelje – jelentette be a cupertinói cég alelnöke.

Az Apple a napenergiára kacsint

2011. november 26.

Hírek

Az Apple évek óta kénytelen hallgatni, amikor az a vád éri, hogy épp a mamutcég az egyik olyan technológiai óriás, amely a legkevésbé figyel a környezet védelmére. Tavaly a Greenpeace külön ki is emelte az Apple-t, mint negatív példát. Most azonban döntésre jutottak a vezetők és az észak-karolinai központjukat ezentúl szolár energiával látják majd el.