Felújított iPad a zöldebb hétköznapokért

2023. október 15.

Hírek

A modern világ fogyasztói kultúrájában hajlamosak vagyunk elfeledkezni a környezetünk megóvásáról, annak ellenére is, hogy lépten nyomon erre figyelmeztetnek minket és a saját bőrünkön is egyre inkább tapasztaljuk a globális felmelegedés negatív hatásait. Egyre több mozgalom szerveződik a környezet megóvására, ami közé tartozik a használt elektronikai cikkek vásárlása is. A Rejoy.hu-n keresztül könnyedén beszerezhetsz akár… Tovább »

Az Apple szakított a Lightning-töltőkkel

2023. szeptember 15.

Hírek

A napokban valamennyi médium beszámolt arról, hogy engedve a nyomásnak az Apple végül belement abba, hogy a Lightning-csatlakozók helyett UBS-C végű töltőkkel dobja piacra a legújabb iPhone-okat. Arról viszont már kevesebb szó esik, hogy a döntés, még ha hosszú távon áldásos hatású,

Nemcsak a telefontöltőit kell lecserélnie az Apple-nek az EU-ban

2022. október 4.

Hírek

Az Európai Bizottság egy évvel ezelőtt határozta el, hogy egységesíti a mobiltöltőket, a kezdeményezést valamennyi EU-s szerv támogatta, ma pedig meg is szavazták azt az Európai Parlamentben. A döntésnek az Apple-nél örülhetnek a legkevésbé.

Brazil orvbányászok véres aranya van az Apple, Google és Microsoft termékekben

2022. augusztus 3.

Hírek

Rendőrségi dokumentumok szerint egy olasz közvetítőcégen keresztül jutott el az illegálisan kitermelt arany a tech óriásokhoz, amelyek azt elektronikai cikkek áramköri lapkáiban használják fel rendkívüli kis mennyiségben. Az ügyben nyomoznak a brazil hatóságok, vádemelés egyelőre nem történt.

Az EU egységesítené a mobiltelefonok csatlakozóját is

2021. augusztus 20.

Hírek

Évek óta megy a huzavona az egységes telefoncsatlakozók ügyében, ami elsősorban az Apple-t érinti valóban egyedi Lightning csatlakozója miatt. Szeptemberben ezzel kapcsolatban terjesztenek elő jogszabályt.

Jön az Apple éltető alumíniuma

2018. május 15.

Hírek

Az Apple összeállt az Alcoával és a Rio Tintoval, a felek által alapított közös vállalat forradalmasítaná az alumíniumgyártást, amely üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli alumínium-előállítást tesz majd lehetővé.

Tovább zöldülnek a tech-óriások

2016. szeptember 26.

Hírek

Az Apple már 93%-ban megújuló forrásokból szerzi be az energiát, a Facebook két éven belül éri el az 50%-ot, a Google a 100%-ra törekszik. Élen a Microsoft.

Az Apple, mint zöldalma

2016. augusztus 21.

Hírek

Már 14 Apple összeszerelő üzem kapta meg a hulladékmenetes működésért járó tanúsítványt, köztük az embertelen munkakörülményekről, dolgozói öngyilkosságokról elhíresült Foxcon is. A következő években a megújuló energiára állnak át. Az Apple több napelemet telepít Kínában, mint Magyarország.

Full benaposodik az Apple

2015. december 22.

Hírek

Az Apple januártól teljesen átáll napelemre Szingapúrban, tiszta energiával látja el helyi központját és az itt nyíló legújabb boltját is, ami az első Store lesz Délkelet-Ázsiában.